HCB Karviná
mládež
po 24.5.2010 | Redakce

Hodnocení sezóny SCM juniorky

Po nedávném hodnocení sezóny staršího dorostu si tentokrát můžete přečíst pohled Jardy Hudečka na to, jak si z jeho pohledu vedla juniorka v 1. lize mužů.

Naši junioři absolvovali již druhou sezónu v první lize mužů a stejně jako v loňském roce i letos obsadili krásné druhé místo. Bohužel i junioři se potýkali se stejnými problémy jako starší dorost.
Na postu spojek se vystřídala celá řada hráčů, ale naše střelecká úspěšnost byla pouhých 35%!! Rovněž z prostoru křídel jsme měli slabou 50% úspěšnost!! Střeleckou kvalitu opět potvrdili hráči na pivotu, kteří stříleli na 75%!! Brankáři měli jen mírný pokles úspěšnosti. Na podzim 41%, jaro 38%.
Nejsilnější naši zbraní byl opět rychlý útok. Z celkového počtu 640 branek jsme vstřelili 252 z rychlého útoku, což je 40%. Vzhledem k tomu, že v družstvu mohou startovat hráči omezení věkem, musíme toto druhé místo i výkon hráčů hodnotit jednoznačně pozitivně.

V průběhu sezóny se v zápasech vystřídal rovněž neskutečný počet hráčů - 27 a 5 brankářů.
V mnoha utkání nastoupila řada talentovaných dorostenců a rovněž hráči A družstva, kteří se potřebovali rozehrát po zranění, nebo při poklesu výkonnosti. Z tohoto pohledu je pak složité sehrát družstvo na patřičnou úroveň. Výkony družstva tak byly kolísavé a ne vždy jsem byl spokojen. Hráči však mají vynikající příležitost prokázat svou výkonnost pro zařazení do kádru mužů!!

Mnoho hráčů již tuto příležitost dostalo: Hanisch, Chudoba, Pindej, Monczka. Další se musí porvat a ukázat své kvality - např. Horňák, Rečičár, Koubek, Moravec, Dudek.

K nejlepším střelcům patřili: Monczka 103/4 ze 7h, Chudoba 90/16, Dolák 69/6, Horňák 52, Lyzwa 35, Pavlíček 34/1, Hanisch 29/1, Sliwka 29/16, Rečičar 28, Balwas 27, Vala 26, Kružík 23, Vančo 17, Pindej 16 atd.

Juniorka tak plní své poslání, kterým je plynulý přechod z dorostu do družstva mužů a k rozehrání zraněných hráčů. Rovněž tady bych chtěl poděkovat hráčům za jejich přístup, nasazení a bojovnost. Všichni dobře víme, že v mnoha případech nastupují proti starším, zkušenějším a hlavně fyzicky vyspělejším hráčům!! Mají tak ideální možnost získat potřebné zkušenosti od těchto borců, kteří v mnoha případech dlouho působili i v extralize!!

Utkání jsou pro naše hráče z tohoto pohledu velice náročná, ale uznání patří hlavně soupeřům, kteří se nesníží k nějakým záludným faulům, když jej přehraje náš mladý hráč. Jdou do soubojů tvrdě, ale čistě!! Rovněž rozhodčí dbají na čistotu a svým nestranným výkonem tak přispívají ke kvalitě utkání.

Věřme, že jmenovaní se poperou o zařazení do družstva mužů a rovněž se poperou o reprezentační dres!! Vždyť v juniorce ČR 21 jich máme celou řadu - Hanisch, Chudoba, Monczka, Horňák, Kuchař, Adamík. Počet zařazených hráčů do reprezentačních družstev jen dokazuje kvalitní práci našich trenérů a prezentují tak výbornou práci celého klubu!! I přes pozitivní hodnocení máme i my co zlepšovat, chceme-li se rovnat zahraničním celkům!!

Ještě jednou chci poděkovat hráčům a realizačnímu týmu za výborné umístění.

Zhodnotil Hudeček Jaroslav, trenér juniorů SCM HCB OKD Karviná.