HCB Karviná
Rozhovory
po 14.3.2011 | Týdeník Horník

Bałwas: Můj nejlepší zápas

Karviná - Polský legionář ve službách HCB OKD Michał Bałwas odehrál v posledním utkání karvinských házenkářů zřejmě svůj nejlepší zápas v barvách Baníku. Šesti góly se podílel na porážce Kopřivnice v krajském derby a dopomohl své družině k návratu na první pozici v tabulce.

"Jednalo se skutečně o můj nejpovedenější zápas. Vyšlo mi vlastně všechno, co jsem v daných situacích na hřištích chtěl udělat. Ale celý tým hrál dneska výborně, pokud v tomhle trendu vydržíme pokračovat, tak se může stát cokoliv," naznačil Michał po dalším vítězství Karviné.

Tím myslíte titul?
"No, nechci to zakřiknout, to si každý domyslí sám (úsměv)."

V čem pro vás byla Kopřivnice nepříjemná?
"Myslím, že v první půli měli ještě dost sil, tak s námi vydrželi běhat. Právě v kondici bych viděl hlavní rozdíl. Zatímco my měli na soupisce čtrnáct vyrovnaných hráčů, soupeř jenom základní sedmičku a to se nakonec projevilo. Fyzicky jsme měli navrch."

Vy teď ale zrovna nemáte zrovna lehký kondiční program. Údajně trénujete v tomto období dvoufázově a dost tvrdě.
"Je to tak. Myslím, že trenér zvolil ideální dobu na to, abychom se před nadstavbou náležitě připravili. Takže makáme, kondička je pro každého obrovsky významná a když máte nějaké ambice, tak se bez ní neobejdete."

Jaké ambice máte vy osobně?
"Chtěl bych podávat co nejlepší výkony zde v Baníku a také se aktivněji podílet na konečném úspěchu týmu než v minulé sezoně. Dneska jsme zahráli velmi dobře jako tým, což je dobré znamení. Těší mě, že jsem k vítězství dopomohl nějakými brankami."

Také souhra s vaším polským parťákem Krzysztofem Łyźwou se proti Kopřivnici projevila...
"Aby ne, známe se už od mládežnických let. Hrajeme spolu deset let, takže jsme na sebe zvyklí. Krzyszek ví, kde mě hledat a dneska mi posílal samé dobré míče do trháků."

Blíží se konce základní části, budete chtít uhájit vedoucí postavení v tabulce?
"Jasně, sice utkání s Třeboní se nikam počítat nebude, ale doma nemůžeme prohrávat. A zápas v Plzni pro nás bude dost důležitý, ten už se nám do nadstavby započte. Do konce sezony už se pak budeme utkávat jen se samými náročnými protivníky a já věřím, že to zvládneme."