HCB Karviná
Rozhovory
po 10.9.2001 | Makůvka

Roman Farář: ”Pozor na odvetu!”

V prvním poločase kapitán házenkářů Karviné Roman Farář pochytal v obraně víc střel než litevský brankář. Úspěšnost jeho bloků byla parádní. "Je v tom kus štěstí, ovšem je fakt, že litevské střely šly vidět. Bylo docela čitelné, kam a kudy bude útočník střílet," usmíval se Roman Farář. Jako obvykle byl duší a pilířem vítězného týmu. Čaroval v obraně a k tomu se prosadil i v útoku, dal tři góly.


Zpočátku to vypadalo na vyrovnaný zápas, v 6. minutě bylo skóre nerozhodné 2:2...
"Nic jsme o soupeři nevěděli. Ani Saša Radčenko, který Litevce pamatuje z ruské ligy, toho moc nevěděl, takže jsme se oťukávali."
Jestliže jste neznali sílu soupeře, jaký jste odhadoval výsledek?
"Samozřejmě jsem čekal vítězství, to byla doma povinnost. A že to nakonec bylo o dvanáct branek, to je jenom dobře. S pětibrankovým náskokem by se nám v Kaunasu hrálo hůř, ovšem ani tak nemůžeme soupeře v odvetném utkání podcenit. Nevíme, jaké nás čeká prostředí, jak se Kaunasu doma daří. U nás rozhodně nehráli špatně."
Oporou týmu byl brankář Martin Galia. Souhlasíte?
"Určitě. Podává i v lize stabilní výkony, počítal jsem, že něco chytí. A chytil. Podržel nás v prvním i druhém poločase, dařilo se mu."
Jaké to je hrát bez nejlepšího střelce týmu, dlouhodobě zraněného reprezentačního pivota Davida Juříčka?
"Chybí, to je jasné. Je to hráč základní sestavy, co je schopný nasázet 300 gólů za sezonu. Jsem ale rád, že se i bez něj dokážeme výrazně střelecky prosadit. Teď jsme šli přes třicet gólů, to vůbec není špatné."