HCB Karviná
Extraliga
pá 10.4.2015 | www.extraligahazene.cz

Semifinále extraligy začíná v Brně a v Plzni

Semifinále extraligy je tady. A nejpozději za jedenáct dní budou známí finalisté vrcholícího ročníku nejvyšší soutěže. V sobotu 11. dubna se startuje v 10.30 hodin v Brně, kde se utká místní KP s týmem A.S.A. Město Lovosice. Od 18.00 hodin se hraje duel Talent M.A.T. Plzeň - Baník OKD Karviná. Druhé zápasy jsou na programu hned v neděli dopoledne na stejných místech. Začíná také skupina o 5. až 8. místo.

KP Brno vs. A.S.A Lovosice: „Oba celky, které se po základní části umístily na 5. a 6. místě, začínaly čtvrtfinále na půdě soupeřů a dokázaly hned dvakrát venku vyhrát. Tím překvapily nejen mě. Jejich hráči doma proměnili hned první mečbol, což chtělo pevné nervy i vůli. Nyní jsou o krok dál a ten bude s blížícím se finále ještě víc nabitý emocemi, a přesně o tom že bude toto semifinále,“ říká reprezentanční manažer a bývalý extraligový hráč Karel Nocar, který odehrál desítky zápasů play-off nejen v české, ale především ve francouzské lize.

Talent M.A.T. Plzeň vs. Baník OKD Karviná: „Do Plzně přijede Karviná se svou ofenzivní silou, která narazí na pevnou defenzivu domácích s brankářem Motlíkem v zádech. Protože je to semifinále, každá ztráta míče a každá chyba budou bolet dvakrát tolik a bude stát dvakrát tolik sil je napravit. Plzeň bude muset unést tíhu domácího prostředí a oproti čtvrtfinále snížit počet chyb v klíčových momentech zápasu. Pro Karvinou je podstatné, jak spokojenost z postupu do semifinále přetaví v další cíl,“ komentuje Karel Nocar.

Semifinálové série se hrají na tři vítězná utkání. Příští víkend se bude hrát v Lovosicích a v Karviné. Případné rozhodující pátá utkání by byla na programu ve středu 22. dubna v Plzni a v Brně. Před finále, které začne devátého května, je reprezentační přestávka, v níž se mužský národní tým dvakrát střetne se Švýcarskem v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016, které se bude konat v Polsku. 29. dubna se hraje v Schaffhausenu, o tři dny v Plzni.

V sobotu 11. dubna startují také zápasy ve skupině o 5. až 8. místo. V té na sebe narazí poražení čtvrtfinalisté. Hraje se pohárovým systémem doma-venku, začíná se u hůře postaveného celku v tabulce základní části. Cement Hranice hostí Duklu Praha, SKP Frýdek-Místek přivítá Gumárny Zubří. Odvety jsou na programu za týden. Skupina bude pokračovat též devátého května. Vítězové prvních sérií se utkají stejným způsobem o páté místo, poražení o sedmé.

Víkendový program

Sobota 11. dubna

Semifinále play-off

10.30 hodin: KP Brno – A.S.A. Lovosice (přímý přenos ČT sport)
18.00: Talent M.A.T. Plzeň – Baník OKD Karviná

Skupina o 5. až 8. místo

18.00: Cement Hranice – Dukla Praha

Neděle 12. dubna

Semifinále play-off

10.30: Talent M.A.T. Plzeň – Baník OKD Karviná (přímý přenos ČT sport)

10.30: KP Brno – A.S.A. Lovosice

Skupina o 5. až 8. místo

17.00: SKP Frýdek-Místek – Gumárny Zubří