HCB Karviná
klubové informace
čt 1.9.2016 | Redakce

Jsme na prahu nové sezóny

Po ukončení soutěžního ročníku 2015/2016 došlo v klubu k určitým změnám, ke kterým se vyjádřil prezident klubu, pan Roman Farář.

Tak jak jsem v mediích již dříve prezentoval, v prosinci 2015 vypršela reklamní smlouva s generálním partnerem klubu, společností OKD,a.s. Z legitimních důvodů (interní situace ve společnosti OKD, a.s.) nám již nebyla nabídnuta smlouva pro kalendářní rok 2016. Proto bylo nutné neprodleně řešit tuto situaci a i přes tento zásadní finanční výpadek udržet bezproblémový chod klubu.

Přes všechny problémy se nám podařilo udržet kostru týmu a tu jsme doplnili vlastními odchovanci a také nově příchozími hráči.

Odchody: Lubomír Veřmiřovský (Velká Bystřice), Dominik Gelnar (ukončení hostování Ostrava), Michal Paululik(HC Zlín), Jakub Lefan (Eintracht Hildesheim).

Příchody: Alexandr Radčenko (Tatran Prešov), Przemyslaw Witkowski (Górnik Zabrze), Jan Plaček, Petr Mokroš, Marek Drzyzga, Adam Wozniak (odchovanci HCB příchod z dorostu), Daniel Křistek, František Geist (Sokol Ostrava)

Tým bude na lavičce vézt trenérský triumvirát Radek Bartošic, Alexander Radčenko a Marek Michalisko.

Úkolem mužstva a realizačního týmu je předvádět atraktivní útočnou házenou, příkladně reprezentovat klub i naše partnery a v neposlední řadě si zajistit účast ve společné Česko – Slovenské lize pro sezonu 2017/2018.

Filosofií klubu je především zařazovat do A mužstva hráče z vlastní mládežnické základny, jak již tomu bylo v nedávné minulosti. A také návrat na příčky z první dekády tohoto tisíciletí ve všech věkových kategoriích.