HCB Karviná
Zápasy
ne 19.9.2010 | Ivo Dudek

S Duklou Praha jsme si poradili výborně

Zápasové menu

V dnešním šlágru kola na sebe narazili dva z hlavních aspirantů na titul. Byla to určitě zatěžkávací zkouška a utkání mělo napovědět dost o tom, s jakou formou vstupují tyto týmy do dalšího ročníku Zubr Extraligy. Průběh a výsledek byl dost jednoznačný a pro karvinské fandy to bylo jistě příjemné zjištění.

Ještě před prvním hvizdem byla přítomnými minutou ticha vyjádřena vzpomínka na nedávno zesnulého trenéry Ivana Hargaše. Poté už napětím očekávané utkání začalo. Začátek byl spíše opatrný a oba týmy chybovaly v rozehrávce. Stav byl vyrovnaný a nikomu ze soupeřů se až do cca 16. minuty nepodařilo vytvořit si náskok. Právě v druhé patnáctiminutovce první půle se ale stav začal měnit. Dařilo se nám trpělivou a kreativnější hrou v útoku tvořit náskok. Ze stavu 6:7 jsme šňůrou tří branek v řadě otočili na 9:7. Trenér Dukly Pavel Pauza reagoval oddechovým časem, ale ani to nezabralo. Nadále jsme zvyšovali vedení. Fungovala nám dobře obrana a díky výbornému výkonu nové posily, Lubomíra Drápala, v brance jsme získali řadu možností jít do rychlého útoky. Ty se našim hráčům dařilo zakončovat buď z první nebo druhé vlny. Hosté pokračovali ve spíše matném výkonu a do poločasu jsme utekli na 16:9.

Druhý poločas na vývoji utkání nic nezměnil. V 40. minutě už byl stav 21:11 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Dovolili jsme si ale opět takové "hluché" místo, kdy jsme cca 5 minut neskórovali ale díky dobré obraně a výbornému Drápalovi toho Dukla nijak nevyužila ke snížení skóre. Dohrávalo se již v klidu a naši hráči si dovolili místy i exhibiční zakončení. Jako například spolupráce Vanča s Chudobou, který právě Markovu nahazovačku krásně proměnil do prázdné branky. Vteřinu před koncem dal pěknou branku Radek Sliwka a počítadlo skóre se zastavilo na kulatém stavu 30:20, který dobře vystihuje to, co se na palubovce odehrávalo.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Pauza: Nezbývá než pogratulovat domácím k vítězství. Rovnocenným soupeřem jsme byli max. do cca 20. minuty. Pak jsme jednak špatným zakončováním i technickými chybami nedokázali soupeře pod tlak. Karviná měla prostor na to střídat všechny hráče a každý kdo přišel na hřiště tak přinesl něco navíc a to byl ten rozdíl. My jsme si mnohdy ani nedokázali přihrát a sami jsme se zbavovali míče.

Jozef Hanták:
Souhlasím s trenérem Pauzou, který výstižně shrnul průběh utkání. Asi od 20. minuty jsme byli kreativnější, fungoval nám dobře obrana a výborně chytal Drápal, který měl 23 zákroků. Chtěl bych poděkovat hráčům za podaný výkon. I když v druhém poločasu jsme udělali více technických než bych si představoval. To už ale bylo vlivem polevení koncentrace. Na tom ještě budeme muset zapracovat abychom dokázali udržet plnou koncentraci po celých 60 minut.

Fotogalerie