HCB Karviná
Zápasy
so 9.10.2010 | Ivo Dudek

Lovosice si odvážejí bod

Zápasové menu

V dnešním netradičním termínu se hrálo televizní utkání s těžkým soupeřem z Lovosic. Hosté sice sezónu nezačali nejlépe, ale neměli lehký los. Dalo se tedy čekat, že body, které už hodně potřebovali, budou chtít získat v Karviné. To se jim po dramatickém průběhu povedlo. Odvezli si totiž zasloužený bod za remízu 27:27.

Začátek nám vyšel skvěle. Po rychlých brankách Petrovského a Vanča jsme se ujali vedení a v 6. minutě byl stav 5:1. Lovosičtí ale samozřejmě tento stav nechtěli akceptovat. Zlepšenou obranou ztěžovali naši koncovku a zaměřili se zejména na Vojtu Petrovského. Ten přesto dále zatěžoval brankové konto Lovosic dalšími brankami. V 15. minutě už vsítil svou čtvrtou branku. Následovalo to, co se do jisté míry dalo očekávat. Kouč hostů Vojta Srba nasadil na Vojtu osobní obranu, které se výborně zhostil dobře hrající Motl.

Od té doby, jsme začali mít větší problémy s proměňováním šancí. Střelbu z větší vzdálenosti obstarával v podstatě jen Sliwka z pravé spojky (střelec 4 branek), ale na levé spojce nedokázal Vojtu nahradit ani Hanták, ani Kružík. Soupeř začal mohutně dotahovat a do konce poločasu se dotáhl na rozdíl jediné branky.

Druhý poločas už byl naprosto vyrovnaný. Dokonce v jeho prostřední pasáži měli mírně navrch hosté, kterým se k výbornému výkonu rozchytal Šálek. To se bohužel nedá říct o našich brankářích. Přestalo se dařit Drápalovi a tak jej nahradil Lefan. Ale ani ten se příliš nechytil. A tak o dělbě bodů rozhodlo zejména neproměňování šancí a mnohdy zbrklá neuvážená střelba, kterou jsme odevzdávali míče hostům.

Poslední naši branku střelil v 27. minutě Chudoba a ujali jsme se vedení 27:26! Potom bohužel dostal Mrózek dvě minuty za úmyslné hraní nohou a hosté v přesilovce vyrovnali. Byť jsme ještě měli možnost vstřelit rozhodující branku nepodařilo se to. Ukvapeně vzal na sebe odpovědnost Radek Sliwka a jeho nedůrazná střela byla zblokována obranou hostů. A tak poslední útok patřil jim. Branka už ale nepadla a tak se zrodila trochu nečekaná ale zasloužená remíza.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vojtěch Srba, trenér Lovosic: My jsme maximálně spokojeni s bodem. Doufám, že tím sejmeme jakousi nálepku, že neumíme hrát dobře venku. Už na Dukle jsme nehráli totiž špatně ale tam jsme nedokázali proměňovat šance. Dnes to v tomto bylo lepší. Domácí měli výborný vstup do utkání. Naši brankáři si cca do 22. minuty nesáhli na míč. Až v závěru poločasu měl Šálek několik zákroků a to nás dostalo zpátky do hry. V druhé půlce to dokonce chvíli vypadalo, že budeme mít navrch. Domácí jsou ale silným týmem a utkání dopadlo zaslouženou remízou.

Jozef Hanták, trenér HCB OKD: Utkání nebylo z naší strany dobré. Soupeř si odvezl bod a vděčí za něj zejména naši velmi nízké úspěšnosti střelby, která byla kolem 30%. Velmi kvituji výkon brankářů Lovosic ale ta úspěšnost byla spíš daná tím, že my jsme stříleli tak, jak jsme stříleli, to je nedisciplinovaně a hloupě. S úspěšností střelby 30% se nedá vyhrát. Soupeř nás nepřekvapil osobní obranou Petrovského, protože to se v podstatě dalo čekat. A myslím, že to ani není tak, že bychom se s ní nedokázali vyrovnat. Dostávali jsme se do šancí ale ty jsme neproměňovali. Je ale fakt, že na levé spojce jsme dnes neměli úderného hráče. Ani můj syn který ještě není úplně zdravý a hrál se sebezapřením, neměl dobrou koncovku. Dnešním utkání nic nekončí, věřím, že co jsme dnes ztratili získáme jinde.

Fotogalerie