HCB Karviná
Zápasy
so 9.4.2011 | Ivo Dudek

V Plzni jsme si chuť nespravili

Zápasové menu

Po vysoké prohře, kterou jsme v Plzni utržili přede dvěma týdny, jsme se snažili napravit si reputaci a domácím prohru oplatit. Tato snaha se ale bohužel minula účinkem. Vedli jsme pouze jednou a to 1:0 díku první trefě Vojty Petrovského. Pak už otěže utkání převzali domácí a bohužel to byli oni, kdo hráli v zápase prim.

Jak už jsme zmínil, první branku jsme vsítili my a to hned v první minutě. Potom jsme se na dlouho odmlčeli a marně hledali zbraň na dobrou obranu domácích a gólmana Motlíka. Plzeňané toho využili k vybudování náskoku a ve 12. minutě už vedli 5:1. Tento nepodařený vstup se s námi bohužel nesl pak celý zápas. Zejména útočná fáze hry nám skřípala. Nehráli jsme kolektivně a akce byly spíše individuální. Počáteční náskok domácích se nám vyrovnat nepodařilo a do šaten šli spokojenější domácí. Vedli totiž 15:10.

Všichni fandové Karviné, kteří sledovali utkání u www.tvcom.cz nebo přímo v plzeňské hale, čekali, že se po přestávce přece jenom zvedneme, museli být se začátkem druhé půle nespokojeni. Domácí byli totiž ti, kdo otevřeli skóre druhého poločasu. A to dokonce dvakrát a tak náskok byl rázem sedmibrankový Přes to, že trenér Hanták točil se sestavou, snažil se něco změnit, nedařilo se to. Mohli jsme tak být svědky různých "neobvyklých" sestav, kdy se třeba na pravé spojce objevil Petrovský a na levé Lyžwa. Na pravé křídlo se posunul Sliwka a ten tam není zrovna zvyklý hrát. Ani tyto šachy z posty nepomohly k podstatnému zvratu. Ale přece jen jsme se k domácím přibližovali. V 51. minutě jsme se dotáhli na tři branky a domácí začali být mírně nervózní. Více nám ale nedovolili. Bečvář a Brykner totiž svými brankami zase vrátili domácím pětibrankové vedení a to už do konce udrželi.

Nám teď nezbývá, než tyto dva body z venkovního hřiště oželet a za týden, v domácím prostředí, získat jiné v souboji s ambiciózním soupeřem ze Zubří. To je v tabulce před námi a tak pokud nechceme připustit abychom na čelo Zubr Extraligy ztráceli příliš, nemůžeme si už dovolit prohrát!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jozef Hanták (trenér HCB OKD): Sice jsme dali první gól ale další až v 12. minutě. Za tu dobu jsme udělali 5 technických chyb a v podstatě v tom nepodařeném začátku se rozhodlo o osudu zápasu. Dali jsme jen jeden gól ze hry a dalších pět šancí jsme neproměnili. Slušný výkon podal Kuba Lefan, který nastoupil od začátku a jakž tak fungovala obrana. Horší to bylo v útoku. Hráli jsme staticky, bez pohybu a výměny mást - prostě jsme nehráli to, na co jsme se připravovali. V druhém poločasu jsme přece jen hráli kombinačněji, uvolňovali jsme pivota, kde hrál velmi dobře David Kalous. V momentu, kdy jsme se dotáhli na tříbrankový rozdíl, jsme byli lepším mužstvem, škoda jen, že jsme ten obrat nedokonali. Velmi jsem nespokojený s hrou křídel, kde z deseti střel jsme proměnili pouze tři! Přes to, že jsme se na Motlíka připravovali, hráči zakončovali přesně tam, kde to má brankář Motlík nejraději.