HCB Karviná
Zápasy
so 1.10.2011 |

Z Dukly odjíždíme s prázdnou

Zápasové menu

V Praze se nám nepodařilo navázat na předešlé domácí podařené zápasy a dobré výkony. Domácí Dukla nás předčila, vyhrála naprosto zaslouženě a zůstává stála v letošním ročníku Tipgames extraligy neporažena.

Domácí vstoupili do utkání hned od začátku podstatně lépe než naši borci. Výborně bránili, nepouštěli naše hráče do zakončení. Když už se nám podařilo akci zakončit, byla střela nepřesná nebo si s ní poradil výborně chytající Petržala. V šesté minutě už byl stav 3:0 pro domácí a naši první branku zaznamenal až v sedmé minutě po individuální akci Slávek Mlotek. Ale ani potom se obraz hry nezměnil. Naše trápení v útoku na postavenou obranu pokračovalo a branky v síti Dukly přibývaly velmi sporadicky.

Projevovalo se to, na co upozorňoval trenér Trtík už po minulých zápasech - vysoké procento neproměněných střel. Střelba byla nedůrazná a to nemohlo na výborného Petržalu stačit. Do poločasu náskok soupeře narostl už na rozdíl osmi branek.

S nástupem do druhé půlky jsme se chtěli pokusit ještě se zápasem něco udělat, ale na rozjetou Duklu to šlo těžko. Hráči bojovali, nic nezabalili a pomalu přece jen z náskoku Dukly ukrajovali. V 49. minutě jsme stáhli na rozdíl pěti branek a zdálo se, že se dostáváme zpět do zápasu. V té chvíli neproměnil Radek Sliwka stoprocentní šanci, domácí vzápětí dvakrát skórovali a rozdíl byl už zase šestibrankový.

Poté už zkušenější domácí nepřipustili nějaké zdramatizování a utkání dovedli k naprosto zaslouženému vítězství. Dostali se tak minimálně do zítřka na první místo tabulky Tipgames extraligy. Zítra je o něj může připravit Zubří, které hostí v televizním utkání Lovosice.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Rastislav Trtík (HCB OKD): Dukla potvrdila, že je mistrem po právu a že má zkušenější a zralejší tým než máme momentálně my. Výborně bránili a v brance domácí držel výborně chytající Petržala. Nám dnes nezahrály spojky, nevytvářely potřebný tlak. Výjimkou byl Mlotek, který odehrál dobré utkání. Pozitivní z mého pohledu je to, že hráči hráli až do konce. Tato prohra by měla být pro hráče motivací ať na sobě dále pracují a zlepšují se. Před námi jsou teď další těžká utkání s Hranicemi a Zubřím.