HCB Karviná
Zápasy
ne 15.4.2012 |

V prvním kole nádstavby jsme si poradili s Jičínem

Zápasové menu

Nepříjemný soupeř nás doma nezaskočil a nedokázal nám zkomplikovat cestu za ziskem dvou bodů do tabulky. Vzhledem k tomu, že i Dukla a Zubří svá utkání zvládli, bodové rozestupy na medailových pozicích se nezměnily. Zato náš náskok na čtvrtý Jičín už činí devět bodů a tento rozdíl bude těžké dohnat

Hosté se sice hned v první minutě ujali vedení, ale to dlouho nevydrželo. Čtyřmi brankami v řadě jsme totiž rychle zareagovali a začali tak tvořit základ budoucího vítězství. Naše výborně fungující obrana 2 - 4, na jejíchž hrotech odváděli kus práce Heinz s Vančem, získávala míče a rychlým přechodem do útoku se nám dařilo skórovat do odkryté obrany. Hrála se oboustranně velmi rychlá házená a diváci v hale i u televizních obrazovek museli být spokojeni. Řada akcí byla zakončena po pohledných kombinacích.

Až do osmnácté minuty se dokázali jičínští držet na dostřel. V této minutě se dotáhli dokonce na rozdíl jediné branky. Další část prvního poločasu ale patřila našim borcům. Dokázali totiž šňůrou pěti branek v pěti minutách náskok zvýšit na 15:9. Nic nepomohl ani oddechový čas, který si v těchto fázích zápasu vzal trenér hostů Aleš Babák. Ani snaha jeho talentovaného synovce na palubovce, juniorského reprezentanta Tomáše nepomohla k tomu, aby se hostům podařilo do poločasu náskok našich hráčů snížit. Spíše naopak. My jsme hráli opravdu s chutí a branky do sítě hostů přibývaly častěji než do naší, kterou velmi dobře hájil Kuba Lefan. A tak se do šaten šlo s uklidňujícím náskokem sedmi branek.

Ten jsme dokázali v třetí čtvrtině utkání dokonce ještě zvýšit na rozdíl devíti branek. Ve 45. minutě byl stav 27:18. V poslední čtvrtině hosté ale ukázali, že jsou opravdu nepříjemným soupeřem a nevzdávají se za žádného stavu. Důraznou obranou trochu přibrzdili náš brankostroj a naopak se jim dařilo více se prosazovat na našem brankovišti, kde jako bychom v obraně trošku polevili. Mnohým divákům se možná do hlavy trošku vkrádala vzpomínka na nedávný zápas 20. kola v Jičíně, kde jsme po výborně rozehraném průběhu, kdy jsme vedli o šest branek, nakonec hájili aspoň remízu. Takový obrat jsme ale nepřipustili. Hosté se dostali nejblíže na čtyři branky a více se jim koncovku utkání zdramatizovat nepodařilo.

Na konci jsme se tak mohli radovat z vítězství, dvou bodů a v podstatě už "téměř" jistotě minimálně bronzové medaile. O tom, jestli můžeme pomýšlet ještě i na vyšší příčky hodně napoví utkání tohoto týdne. My ve středu jedeme do Lovosic a Zubří na Duklu. A potom hned v sobotu hrajeme s Duklou doma my. To, jak si mezi sebou tyto týmy rozdělí body hodně napoví.

A tak přijďte v sobotu v 18 hodin podpořit naše hráče ve veledůležitém boji s mistrovskou Duklou.
Budeme vaši podporu velmi potřebovat a naši hráči odevzdají všechny síly, které dokáže vaše povzbuzování ještě znásobit, k tomu, abychom připravili Dukle druhou porážku v sezóně.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák - HBC Jičín: Gratulace zaslouženému vítězství domácích. Hodně důležitý úsek utkání byla poslední desetiminutovka prvního poločasu kdy aktivní obrana domácích přinutila naše hráče chybovat a dostávali jsme branky z rychlých protiútoků. Druhá půlka byla těžká, protože Karviná, když se dostane do takového náskoku už si jej vesměs pohlídá. Těší mě ale, že náš tým dokázal přece jen snížit náskok a tak nejsme zklamaní z naši předvedené hry.

Rastislav Trtík, HCB OKD Karviná: Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože jsme šli do utkání přesně s tím cílem - vyhrát. Věděli jsme, že Jičín má šikovné a talentované mladíky a také to ukázali. Hráli jsme přesně to, co jsme si řekli. Je jen škoda, že naše druhá lajna, přece jen po vystřídání nedokáže úplně na sto procent navázat na výkon základní sestavy a je to trochu na hřišti vidět. Podle mého názoru se hrála pěkná, rychlá házená, padlo 65 branek a to musí být pro diváky atraktivní. Těší mě, že se nám podařilo na palubovku dostat všechny hráče, včetně brankářů.

Fotogalerie