HCB Karviná
Zápasy
ne 22.4.2012 |

Dukla nás obrala o oba body

Zápasové menu

V sobotu podvečer jsme hostili úřadujícího mistra. Dukla přijela s cílem odčinit porážku, kterou tady utržila v patnáctém kole. My zase s úmyslem zdramatizovat ještě boj o první příčky Tipgames extraligy a rovněž napravit porážku, kterou jsme ve středu utrpěli v Lovosicích. Bohužel, lépe se vedlo Dukle a po zásluze získala oba body ona.

Začátek utkání nám vyšel úplně skvěle. Ve třetí minutě jsme vedli 3:0 a zdálo se, že vše je na dobré cestě. Pak ale došlo k nečekanému zvratu. Dukla zpevnila obranu, Petržala za ní chytil téměř vše, co se našim hráčům podařilo přes obranu dostat a začalo velké trápení. Zejména v útočné fázi, kdy naše střely postrádaly patřičnou razanci a přesnost. Za první tři minuty jsme dokázali vsítit tři branky a za celý zbytek prvního poločasu pouhých pět!
Ani naše obrana neměla podobně kvalitní parametry jako před týdnem proti Jičínu. Za ní ale naštěstí chytal výborně Lefan. Troufám si říct, že bez jeho kvalitního výkonu bychom do šaten o poločase neodcházeli s mankem pěti branek ale s ještě vyšším.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu jako první a ve 42. minutě byl stav 10:19. Naše produktivita byla pořád nízká, neproměnili jsme řadu šancí, nedařilo se ani tradičním oporám, které obvykle střelecky táhnou náš tým. Více příležitostí ke hře tak dostal Slávek Mlotek a tomu se podařilo vsítit čtyři branky. To samozřejmě už nijak nemohlo zbrzdit rozjetý Dukelský rychlík. Snad jen na chvilku dokázali naši hráči vzkřísit aspoň malou naději ke zdramatizování zápasu. Ve 46. minutě totiž skóroval Chudoba a snižoval na 15:20. Dukla ale našim více nedovolila. Opět dvěma brankami v řadě z rukou Kastnera a Piskače navýšila náskok a zbytek už se dohrával v poměrně poklidném duchu. Aspoň tedy co se vývoje skóre týče - na palubovce se pořád ještě jiskřilo a nedá se říct, že by to naši hráči "zabalili". Spíše naopak - bojovali až do konce ale na dobře hrající Duklu to tentokrát nestačilo.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Pauza, Dukla Praha: To utkání se mi pochopitelně hodnotí velmi dobře, odehráli jsme tady ten pravý zápas nadstavby, připomínající vypjaté duely v play off. Byli jsme pod tlakem, potřebovali jsme urvat někde dva body a na půdě Karviné se to cení dvojnásob

Rastislav Trtík, HCB OKD: „Střelecky jsme dnes byli nemohoucní, proto také vypadal Petržala v bráně soupeře opticky lépe než naši kluci mezi tyčemi, i když chytali podobně dobře. Ale obrana nám dnes nefungovala a útok se mi raději nechce ani hodnotit. Naše opory neměly vůbec svůj den, byla to bída. Naše úspěšnost střelby byla tragická, s tím se nedá pomýšlet na body. tak málo branek jsme snad letos ještě nedali. Bohužel se ukazuje, že zdaleka ne všichni hráči mají momentálně na to hrát o nejvyšší příčky v české soutěži. Není to jejich vina, ale svou kapacitu prostě nemohou překročit.

Fotogalerie