HCB Karviná
Zápasy
ne 29.4.2012 |

V Zubří jsme vybojovali bod

Zápasové menu

Do utkání jsme vstupovali v úplně jiné situaci než domácí. Ti totiž, pokud chtějí pomýšlet na titul po dlouhých patnácti letech, potřebovali zvítězit aby se dotáhli na Duklu. My jsme naopak porážkou s Duklou v minulém kole ztratili téměř jakoukoliv naděli na lepší medaili než bronzovou a tak jsme mohli nastupovat pod menším tlakem.

Zdálo se, že i vstup do utkání tomu odpovídá. Hráli jsme uvolněněji, dokázali jsme skórovat po pěkných kombinacích a záhy jsme získali náskok. Domácí byli jakoby méně koncentrovaní nebo se na nich právě projevil ten tlak z důležitosti střetnutí. Náš malý náskok sice dokázali brzo dorovnat a na chvíli šli i do vedení (18. minuta 9:7). To ale netrvalo dlouho a naši hráči opět otočili průběh. Výborně chytal Lefan, který to co prošlo přes pozornou pohyblivou obranu, dokázal ve většině případů zneškodnit. Do přestávky jsme opět odskočili na rozdíl dvou branek a bylo jasné, že v druhé polovině nás čeká ještě dramatická podívaná. Ostatně jako v Zubří vždy.

Tato očekávání byly bohatě naplněna. Sice jsme po většinu doby měli navrch a získávali jsme náskok, který byl jednu chvíli dokonce sedmibrankový (43. min. 14:21) ale pořád jsme si byli vědomi toho, že Zubří nikdy nepolevuje a bude bojovat až do konce. Tak se také stalo. Domácí nasadili všechny možné i nemožné síly k tomu, aby nepříznivý průběh zvrátili. Po dramatickém průběhu, ve kterém obdržel Roman Požárek červenou kartu a po dvou sedmičkách v koncovce zápasu, když každý z týmů střílel po jedné, se skóre zastavilo na konečném stavu 27:27. Vzhledem k průběhu zápasu se může zdát, že jsme ten bod spíše ztratili než získali ale ze Zubří je vždy každý bod cenný a není snadné jej získat. Takže z tohoto pohledu je tento bod určitě cenný.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Rastislav Trtík: V průběhu zápasu jsme měli vézt o více než těch sedm branek. Domácím šlo o hodně, šlo jim o titul. My jsme mohli hrát uvolněně a bylo to taky vidět. Myslím, že ta remíza byla na konec za to, jak domácí šli po hlavě, přes mrtvoly včetně dalších věcí za tím vítězstvím. Viděli jsme ani ne tak kvalitní jako bojovnou a dramatickou házenou. Většinu času jsme měli navrch, ale ke konci jsme hráli často oslabeni a to se potom v závěru někde musí projevit. Kluci jak na jedné, tak druhé straně si zaslouží poděkování za předvedený výkon, protože s takovým výkonem a dramatickým průběhem se plní hala.

Jiří Mika: Karviná přijela výborně připravena, podala dobrý výkon. Zejména golman Lefan nám dělal problémy. On byl ten, který dotáhl Karvinou k bodu. Byť si myslím, že Karviná ten bod spíše ztratila.

Fotogalerie