HCB Karviná
Zápasy
ne 20.5.2012 |

Nedovolili jsme Zubřanům oslavy titulu

Zápasové menu

Dramatickou a napínavou podívanou připravili v sobotu všichni aktéři přítomným divákům. Utkání mělo pikantní příchuť zejména pro hráče a fanoušky hostů. Těch se dostavilo opravdu hodně a všichni se těšili na to, že budou už s předstihem slavit společně titul pro Zubří po dlouhých patnácti letech. Náš tým ale podal výborný výkon a tyto předčasné oslavy nedovolil.

Už před začátkem utkání naznačil pohled na tribuny dvě věci - jednak, že naši hokejisté hrají právě semifinále mistrovství světa proti Slovensku a také to, že fanoušci Zubří jsou velmi natěšeni na případný titul. A dávali to svými hlasivkami náležitě najevo. Nicméně naši hráči na palubovce na to vůbec nebrali ohledy a vstup do zápasu měli výborný. Běhen prvních deseti minut si totiž vytvořil náskok šesti branek. Skvěle fungovala obrana, která opět potvrdila svou vzrůstající kvalitu v posledních utkáních a rovněž brankář Kuba Lefan navázal na své výborné bvýkony z posledních kol Tipgames Extraligy.

Za stavu 8:2 byl nucen trenér Zubří Jiří Mika k tomu, aby vzal brzký time out. To se na časomíře zastavil čas na 10:30 min. Ten sice nepřinesl nějaký zásadní obrat ve vývoji, ale náskok našich přece jen přestal narůstat.

S blížícím se koncem prvního dějství hosté přece jen zabrali. Do té doby působili trochu bezradně, jako by jim ruce svazovala možnost zisku titulu již po tomto utkání. To se dostali na rozdíl tří branek v 23. minutě. Koncovka ale opět patřila našim hráčům a do hvizdu rozhodčího jsme náskok opět navýšili na 16:10.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji. My jsme sice dali první branku ale hosté rychle kontrovali. V prvních zhruba deseti minutách byly hra hodně kouskovaná, bylo hodně vyloučených a palubovka se vylidnila. Zejména hosté dopláceli na své, mnohdy zbytečné fauly vyloučením a tak jsme měli možnost navýšit znovu náš náskok. Nestalo se tak a naopak tato vypjatá pasáž spíše trochu pomohla hostům. Ti začali pomalu dotahovat vedení zejména Stržínkem a Hantákem.

Ve 49. minutě byl stav už jen 23:21 v náš prospěch a vypadlo to, že se schyluje k velkému dramatu. V těchto fázích ale znovu našel přesnou mušku Viktor Hastík, který naposledy skóroval v 11. minutě. Ale své nejdůležitější branky si schoval do koncovky a tříbrankový náskok jsme si drželi v podstatě až do konce. Až v poslední minutě hosté svou aktivní vysunutou obranou na hranici rizika získali dva míče a skórovali. Jenže už bylo pozdě a tak po poslední brance Vojty Petrovského bylo jasné, že body tentokrát zůstanou doma v Karviné.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Mika, trenér Zubří: Karviná v prvním poločase hrála výborně, přehrávala nás ve všech směrech. My jsme se dostali do psychického útlumu pod dojmem důležitosti zápasu. V druhém poločase družstvo sebralo všechny morální síly k tomu aby zápas zvrátilo ale bohužel už bylo málo času.

Rastisla Trtík, trenér HCB OKD: Smekám před našim týmem. Přes to, že máme určité interní problémy a hlavně přes to, že máme v podstatě už nějaké čtyři kola "zabetonované" třetí místo, hrajeme s maximálním nasazením a chutí. Takže ještě jednou skládám kompliment celému mužstvu. Hráli jsme velice disciplinovaně jak v obraně tak v útoku. A za obranou už opakovaně podal výborný výkon Kuba Lefan. Zubří se nevzdávalo a to bylo velmi sympatické. Utkání bylo velmi pěkné, dramatické. Klobouk dolů před fanoušky obou týmů, kteří přes to, že se hrál důležitý zápas na MS v hokeji, přišli a vytvořili skvělou atmosféru. Já jsem jen rád, že jsme dokázali v posledních kolech porazit všechny favority soutěže a myslím, že jsme tak dali ostatním týmům vzkaz, že v příští sezóně to tady, v Karviné, nikdo nebude mít lehké.

Fotogalerie