HCB Karviná
Zápasy
so 9.2.2013 |

Nasazení a bojovnost přinesly další dva body

Zápasové menu

Dnes jsme chtěli potvrdit získané body z Brna. Ale za soupeře jsme měli Duklu a tak bylo jasné, že to nebudeme mít snadné. Vedení klubu se proto snažilo v týdnu dotáhnout do konce přestup Luďka Drobka, který se vrátil po jedenácti letech z ciziny a posílit tak tým. To se podařilo a i on pomohl týmu ke kýženým bodům.

Zápasy s Duklou měly vždy v minulosti vypjatý průběh a atmosféru nabitou emocemi. A v tom se za léta vzájemných soubojů vlastně nic nezměnilo. Přesvědčit se o tom mohl každý kdo včera našel cestu do haly HCB na Cihelní ulici. Hned od začátku se začalo zostra a na našich hráčích bylo vidět, že si z minulého utkání, které jsme vyhráli v Brně, přenesli do zápasu s Duklou nasazení, bojovnost a zřejmou touhu vyhrát.

Vedení se sice záhy ujala Dukla z ruky Syřínka, ale to netrvalo dlouho. Vzápětí jsme totiž vyrovnali a brzy jsme se i ujali vedení. Obrana, kde utvořili silnou dvojici Libor Hanisch s navrátilcem Luďkem Drobkem fungovala výborně a za ní se rozchytal k výbornému výkonu i Víťa Pyško. Dařilo se nám tak získávat míče a díky dobrému pohybu jsme se prosazovali v útoku. Brzy jsme si tak vybojovali malý náskok, který jsme si udržovali. Byli jsme tak vlastně pořád o krůček napřed před hosty. Ti se samozřejmě ale drželi pořád na dostřel. Zejména v přesilovkách se na nás vždy dotáhli. A těch nebylo málo. Hodně často se totiž hrálo na prořídlé palubovce. Vášně plály mezi hráči na hřišti i na obou lavičkách a tak je rozhodčí krotili častým vylučováním. V poslední minutě prvního poločasu mohli dukelští snížit na rozdíl jediné branky, když po čase střílel sedmičku Krupa. Pyško v brance ale byl proti a dalším skvělým zákrokem tomu zabránil.

Snížení stavu přece jen neodvrátil. To přišlo hned po přestávce. První desetiminutovka byla velmi vyrovnaná a branky přibývaly rovnoměrně na obou stranách hřiště. V 42. minutě dokonce hosté srovnali na 18:18 a mohlo se začínat znovu. Naše hráče tato situace ale nijak nezaskočila a vzápětí si ztracené vedení vzali zpět. Šňůrou tří branek jsme zase trochu hostům utekli a ti už tentokrát korigovat nestihli. Naopak, pokračovali jsme v nasazeném tempu a naše větší touha po vítězství slavila úspěch. V těchto fázích utkání platil na hosty svou rychlostí zejména Marek Vančo, který se po ošetřování v prvním poločase vrátil do hry a stal se opět tahounem družstva. Jeho branky z rychlých útoků velmi pomohly k tomu, že jsme hostům nepovolili korigovat stav.

Tak mohli hráči na lavičce už minutu před koncem slavit zisk cenných bodů a s nimi vstala i celá hala. Jev v Karviné už dost dlouho nevídaný. Přítomní fanoušci tak oslavili body a hlavně poděkovali hráčům za předvedený bojovný výkon. Ti si po zásluze tyto ovace ve stoje užívali. Bodově jsme se tak dotáhli na naše pražské soupeře a ještě tak zamotali situaci v tabulce Tipgames extraligy.

Příští týden nás čeká utkání v Kopřivnici a na domácí palubovce se ukážeme zase až devátého března. To budeme hostit dalšího aspiranta na první šestku - tým Hranic. Srdečně zveme, přijďte nás opět povzbudit. Právě vaše podpora nám pomáhá a hráčům se před vámi hraje výborně.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Pauza (Dukla) - Nejsem spokojen s naší hrou, výkonem nasazením a samozřejmě výsledkem. V podstatě se skoro stydím za to, co jsme tady předvedli. Samozřejmě gratuluji Karviné k vítězství. Osobně si nemyslím, že by výkon domácích byl tak fantastický abychom tady nemohli vyhrát. Ale my jsme hráli bez nasazení, v podstatě takovou "plážovou házenou".
Martin Kostelník (HCB): Já jsme spokojen s body. Tak jako před týdnem v Brně to pro nás bylo klíčové utkání, tak bylo klíčové i toto a vlastně budou i všechny další do konce nadstavby. Musíme dohnat zbytečné ztráty bodů z podzimu a to se nám teď daří. Těmito dvěma výhrami jsme si rázně řekli o účast v první šestce a je na nás abychom to v dalších zápasech potvrdili. Klukům chci poděkovat za jejich nasazení a výkon. Celý týden jsme se soustředili v tréninku na obranu a bylo to dnes znát. Právě výkon obran a brankářů byl asi rozhodujícím rozdílem v dnešním utkání a tak se nám to vyplatilo. 14.2. vyprší distanc našim potrestaným hráčům a tak nám zase naroste konkurence v týmu. Teď budeme mít před utkáním spíše starosti koho do čtrnáctky hráčů k utkání nominovat :-).

Fotogalerie