HCB Karviná
Zápasy
ne 10.3.2013 |

Po dramatickém průběhu jsme ve hře o první šestku

Zápasové menu

Letošní Tipgames extraliga je mimořádně vyrovnaná. K jejímu ještě většímu zdramatizování přispělo včerejší vítězství Zubří v Brně. Pokud jsme nechtěli vypadnout ze hry o první šestku, museli jsme dnes bezpodmínečně vyhrát i my s Hranicemi. A to se nám po velmi vyrovnaném průběhu a nervy drásající koncovce nakonec povedlo.

Do utkání vstoupila obě mužstva velmi aktivně a hrála se pohyblivá, rychlá házená. Branky padaly v rychlém sledu a kdo si myslel, že vzhledem k důležitosti zápasu pro oba týmy, se bude spíše hrát opatrně, takticky a na "jistotu", ten by se spletl. V první půli měli spíše navrch střelci. Dohromady totiž v ní padlo 30 branek.

Přesto že první branku utkání vstřelili hosté, jsme po většinu času měli mírně navrch my. Na zmíněnou první branku hostí z roky Šíry jsme totiž rychle odpověděli třemi brankami v řadě a ujali se tak vedení 3:1. Náskok nám ale dlouho nevydržel a hosté se brzy dotáhli. Ve čtrnácté minutě šli dokonce do vedení (6:7). K tomu, abychom si znovu vybudovali malý náskok nám pomohla přesilovka, když si trest odpykával Šíra. Ve 24. minutě byl stav 13:10 a nabízela se šance abychom do konce poločasu své vedení navýšili. To ovšem zkušení hosté nedovolili. Spíše naopak, náskok rychle zase dotáhli a do šaten odcházeli hráči s náskokem pouhých dvou branek, který v házené neznamená vůbec nic.

Ani v druhém poločase se nepodařilo žádnému z týmů vytvořit rozhodující náskok. V celém jeho průběhu jsme sice vedli, ale naše maximální vedení bylo o tři branky (22:19, 24:21). Ani jednom z těchto okamžiků se nám nepodařilo využít šance k navýšení náskoku a následnému uklidnění se. Naopak, vždy zabojovali hosté a schylovalo se tak k dramatické koncovce. Posledních deset minut bylo velmi chudých na branky. Obrany přidaly na důrazu a hráčům ubývaly síly potřebné k jejich zdolání. A navíc oba gólmani, jak Kučerka v brance Hranic, tak Pyško v té naší, předvedli řadu skvělých zákroků.

Takže si hosté, když ve dvacáté druhé minutě vyrovnávali na 25:25, určitě nemysleli, že to bude jejich poslední přesný zásah. Na ten jsme ještě dokázali jednou odpovědět z ruky dobře hrajícího Hanische a to byla i pro nás poslední branka. V posledních čtyřech minutách totiž už branka nepadla, i přesto, že jsme měli možnost proměnit sedmimetrový hod. Ten ale výborný Kučerka Vančovi chytil. Naštěstí ani na druhé straně už hosté Pyška nepřekonali a tak se s posledním klaksonem mohli hráči a s nimi i fanoušci v hale radovat z těsného vítězství a zisku dvou bodů.

O konečném složení první šestky tak rozhodne až poslední kolo. V něm bude Zubří hostit Duklu, Hranice budou hrát doma s Brnem a my jedeme na hřiště vedoucího Jičína.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici