HCB Karviná
Zápasy
pá 26.4.2013 |

I v dalším utkání nadstavby jsme vyhráli

Zápasové menu

Dnes jsme přivítali na své palubovce tým Frýdku Místku, který bojuje s družstvy Přerova a Kopřivnice o to, kdo se vyhne baráži nebo dokonce přímému sestupu. I toto utkání jsme zvládli, byť výsledek byl, po nepříliš přesvědčivém druhém poločase, velmi těsný.

Nástup do utkání jsme měli výborný. Rychle jsme se ujali vedení 4:0 a hosté vůbec nevypadali na to, že pomýšlejí na zisk bodů, které nutně potřebují v bojích o záchranu. Už v sedmé minutě byl hostující trenér nucený vzít si oddechový čas a důrazně svým hráčům připomenout, že takhle se o body nebojuje. Až poté hosté trochu zvýšili důraz před svou brankou a také se dočkali první branky do naší sítě, když na 4:1 snižoval Strack.

Kontrovali naši tradiční střelci Petrovský s Vančem a stav byl vzápětí 6:1. Hosté se přece jen ale začali pravidelně také prosazovat a pomalu z našeho náskoku ukrajovali. V jejich brance mnohé naše šance lapal Pyško, který ještě nedávno hájil naší svatyni. Teď ale, po ukončení limitovaného přestupu, znovu hájí branku Frýdku Místku, odkud právě k nám na "hostování" přišel. Ve 23. minutě se podařilo hostům dotáhnout na rozdíl pouhých tří branek (12:9). Koncovka poločasu ale zase patřila nám a vzali jsme si, po pěkných brankách, zpět náskok šesti branek. Poločasový výsledek 17:11 poměrně přesně vystihoval dění na palubovce. Naši byli po všech stránkách lepším týmem a potěšující byl fakt, že na hráčích bylo vidět, že je házená baví a ani skutečnost, že se nedostali do bojů o medaile jim tuto radost z házené nevzala.

Druhý poločas byl ale diametrálně odlišný od toho prvního. Hosté znovu zpevnili obranu a přidali na důrazu i v útočné fázi hry. Když k tomu připočteme to, že naši hráči naopak trochu ztratili koncentraci, muselo z toho nutně vzejít to, že náš náskok se začal rozplývat. Šňůrou tří branek otevřeli skóre druhého poločasu právě hosté a náskok už nebyl tak jednoznačný. Ale tento tří až čtyřbrankový náskok jsme drželi až do samotné koncovky. Až v poslední minutě dvěma trefami hosté korigovali na náskok nejtěsnější. Ale na zisk bodu už nedosáhli.

Připsali jsme si tak třetí vítězství za sebou a ještě více navýšili svoje dominantní postavení ve spodní části rozdělené tabulky extraligy. Další utkání nás čeká v úterý 30.4. v nedaleké Kopřivnici.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Fotogalerie