HCB Karviná
Zápasy
ne 10.11.2013 |

Přišli jsme o domácí neporazitelnost

Zápasové menu

Až momentální lídr tabulky Triglav extraligy nám bohužel připravil první letošní domácí porážku. I když to prvních patnáct minut vypadalo, že i dnes domácí tvrz uhájíme. Ale 15 minut nestačí. Vyhraje ten, kdo hraje lépe celé utkání a ne jen pouhou jeho čtvrtinu. A to dnes byli hosté.

Věděli jsme, že dnes nás čeká velmi silný soupeř. Vždyť Lovosice jsou v tabulce na prvním místě i přes to, že první čtyři kola byly nuceny hrát na palubovkách soupeřů. V Lovosicích totiž museli opravovat halu po povodni.

Začátek ale naznačoval, že bychom mohli s lídrem sehrát rovnocennou partii. Vyšel nám totiž náramně a hostům naopak vůbec ne. Nemohli se totiž dlouho prosadit. V naší brance čaroval Víťa Schams a tak se stalo, že v 14. minutě svítil na světelné tabuli stav 7:1 a to hosté tu jedinou branku zaznamenali ze sedmimetrového hodu. V šestnácté minutě proměnil hostující Sýkora svoji druhou sedmičku a karta se začínala obracet. Hosté protrhli střeleckou smůlu a ta naopak sedla na ruce našich hráčů. V brance Lovosic chytal znamenitě náš odchovanec Artur Adamík, který naše hráče dokonale zná a vývoj utkání nabral úplně jiný směr. Ve 22. minutě už jsme vedli o pouhou jedinou branku (7:6) a ve 27. už šli dokonce hosté do vedení (9:10). Naši hráči znervózněli a začali tvořit technické chyby. A někdy opravdu úplně zbytečné. Nepřesné přihrávky, míče nám padaly z rukou a podobně.

Druhý poločas na tomto vývoji už nic nezměnil. Hosté pokračovali v dobrém, kolektivním výkonu na který jme už nedokázali najít patřičnou odpověď. Pravidelně dokázal skórovat jen Marek Vančo a částečně se přidal ještě Radek Sliwka. Ostatní se přes vysokou a důraznou obranu hostů prosadit nedokázali. Hosté tedy přes nepovedený začátek získali zaslouženě dva body a na čele tabulky se osamostatnili s 16 body a jednobodovým náskokem před Talentem Plzeň.

Tuto domácí ztrátu bychom mohli napravit už příští neděli. To budeme hrát v oslabených Hranicích a můžeme bychom se pokusit získat ztracené body zpět. Držte nám palce ať to vyjde a přivezeme první body z venku.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vladimír Šuma, Lovosice: Jsem spokojen s našim výkonem. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Nepovedený začátek byl spíše tím, že nás vychytával Schams. Později, když se to zlomilo, tak jsme získali navrch a hráli svou hru. Máme zkušenější tým než domácí a zkušenosti zvítězily. I po zranění našich opor naskočili další hráči a ti je dokázali zastoupit.

Marek Michalisko, HCB: Začátek nám sice vyšel, ale na to se nehraje. Víme kde nás tlačí bota - potřebovali bychom posílit zejména na postech spojek. Vždyť vedle mnohých soupeřů vypadají naše spojky jako děti. Právě fyzické parametry jsou pro nás velmi limitující. Máme dobré křídla, pivoty ale na postech spojek, při vší úctě k těm hráčům, prostě chybí centimetry a kilogramy. A to tréninkem a posilovnou prostě nedoženou. A tak právě proti hráčům, kterými disponují Lovosice, není pro nás jednoduché hrát. Ale jedeme dál, je před námi ještě hodně zápasů a při vyrovnanosti letošní soutěže stačí vyhrát dva, tři zápasy a jsme zase nahoře.

Fotogalerie