HCB Karviná
Zápasy
ne 23.2.2014 |

Spanilá jízda pokračuje

Zápasové menu

Po tom, co jsme doma porazili vedoucí Plzeň a dovolili tak Lovosicím stáhnout její náskok, jsme dnes zopakovali výborný výkon a vyhráli jsme i v Lovosicích. Uchovali jsme si tak stále naději na postup do nadstavby. Ta je dokonce stále reálnější. Zbývá ale důležitý krok a ten je jak známo vždy nejtěžší - musíme příští týden v sobotu vyhrát doma s Hranicemi.

Přijeli jsme do Lovosic už včera a přespali tam abychom se tak vyhnuli brzkému rannímu odjezdu. A to se nám vyplatilo. Nastoupili jsme velmi koncentrovaně a hráli zodpovědně, s velkým nasazením. "Hráči od začátku dodržovali taktické pokyny a hráli disciplinovaně" pochvaloval si po utkání sportovní ředitel klubu Jarda Hudeček. "Sice jsme nějaké chyby vyprodukovali, nicméně jsme se uklidnili dříve než domácí a drželi jsme s nimi krok" pokračoval. Dobře chytal Schams v naší brance a i obrana fungovala výborně. Byla pohyblivá a hráči bránili důrazně. Pak se ale Víťa Schams zranil a do branky nastoupil, stejně jako minulý týden proti Plzni, Dan Bartoň. A ani dnes nezklamal, spíše naopak - opět podal velmi dobrý výkon. První poločas tak skončil po vyrovnaném průběhu tím nejtěsnějším rozdílem v náš prospěch. O to se postaral v koncovce zejména Slávek Mlotek svou přesnou muškou.

Nástup do druhé půle nám ale vyšel náramně a brzy jsme si vytvořili tříbrankový náskok a zanedlouho poté dokonce pětibrankový. O brankový příděl do sítě domácích se starali zejména Sliwka, Chudoba a Vančo s Honzou Užkem. Domácí nedokázali kontrovat a když se nám podařilo uhlídat Berku, bylo rozhodnuto.

V sobotu v 18. hodin nás tak čeká přímý souboj o postup do první šestky s Hranicemi. Situace v tabulce je tak zamotaná, že černý Petr v podobě sedmého místa může zůstat nejen nám nebo Hranicím ale třeba i Frýdku Místku, který bude hrát doma s Lovosicemi nebo i Dukle. Ta ale hraje doma s Přerovem a bude to mít o poznání jednodušší. I když, kdo ví... Prostě variant je mnoho.
A tak se všemi fandy se těšíme v sobotu v 18 hodin na shledanou na hale házené!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jaroslav Hudeček, HCB: První půlka byla velmi vyrovnaná. Musím hráče pochválit za to, že přesně dodržovali to, co jsme si řekli. Měli jsme lepší obranu než domácí, kteří jako by nebyli na tak pohyblivou a důraznou obranu připraveni. Rozhodl pak náš výborný vstup do druhé půle a poté jsme i přes nějaká ta oslabení dokázali náskok udržet. Ještě teď nemůžu uvěřit, že jsme v Lovosicích vyhráli. Je totiž známo, že se tam vyhrává velmi těžko. Letos tam vlastně vyhrála jen vedoucí Plzeň.