HCB Karviná
Zápasy
pá 10.10.2014 |

Porazili jsme Frýdek. Ale zase to bylo pěkné drama

Zápasové menu

Včerejší večerní předehrávka šestého kola extraligy přinesla opět dramatickou podívanou. Diváci jak v hale tak před televizními obrazovkami sledovali napínavou, rychlou házenou s velmi vypjatou koncovkou, která tentokrát dopadla lépe pro nás. Frýdek Místek i přes dobrý výkon, odjel bez bodu.

Začátek zápasu přinesl pro fanoušky v hale jedno překvapení. Na palubovku se totiž dostal po dlouhém zranění Slávek Mlotek a tak jsme byli zvědavi jak se s návratem po tak dlouhém herním i tréninkovém výpadku popasuje.

Na začátku se ještě do hry nezapojil ale v jejím průběhu už ano a ukázal, že jeho účast bude jistě posílením týmu. Jeho spoluhráči na palubovce nezačali nejlépe. Své šance totiž neproměňovali, když si vylámali zuby na Pyškovi v brance hostů. Chvíli to vypadalo že snad chytí úplně všechno. Naštěstí mu tato fazóna nevydržela napořád a náskok, který si Frýdek vytvořil (4:6, 9:11) jsme dokázali stáhnout povedenou koncovkou prvního poločasu. K neudržení byl zejména Radim Chudoba, který bral na sebe střeleckou odpovědnost zejména proto, že Lubošovi Veřmířovskému na levé spojce se až tak nevedlo. V první půli proměnil Radim osm svých střeleckých pokusů a zaznamenal nadpoloviční většinu našich branek.

O přestávce měli naši trenéři hráčům jistě co říct, protože vyrovnaný průběh byl zapříčiněn i velkým počtem našich technických chyb. Ty sice byly mnohdy způsobeny snahou o rychlé pojetí hry, ale přece jen bychom se jich pro příště měli vyvarovat.

Nástup do druhého poločasu nám vyšel o poznání lépe než do toho prvního a záhy jsme srovnali a šlo do vedení. Hra se odvíjela podobně jako v první půli ale v opačném gardu. teď jsme měli po většinu času malý náskok my a hosté dotahovali. Ve svém galapředstavení pokračoval Chudoba, který v tomto utkání nakonec zaznamenal šestnáct přesných tref! A v koncovce pomohl i navrátilec do sestavy Slávek Mlotek, který byť nebyl na palubovce příliš dlouho, dokázal čtyřikrát skórovat a stal se tak našim druhým nejúspěšnějším střelcem. Zejména jeho poslední branky kdy vždy srovnával těsný náskok hostů byly pro konečný výsledek velmi cenné. Hosté se totiž předtím dokázali dostat do vedení o jedinou branku, když jim vycházely zejména kombinace na brankovišti, kde měli bohužel dost volného prostoru.

Tři minuty před koncem našel Slávek Mlotek krásnou zadovkou na pivotu Honzu Užeka a ten míč bleskově zpracoval ale při střelbě byl faulován. To znamenalo dvě minuty pro hostujícího Stracka. Takže do koncovky vcházeli hosté v oslabení. Toho jsme dokázali využít a vyrovnat stav. Minutu a půl před koncem vsítil svou 16. branku z 19. střeleckého pokusu Chudoba a vedli jsme o jedinou branku. Tento stav vydržel až do konce, když si obrany dokázaly poradit s útoky svých soupeřů.

Po utkání tak byli samozřejmě spokojenější domácí hráči a fanoušci. Hosté přes dobrý výkon odjíždějí bez bodu ale zanechali u nás svým vystoupením velmi dobrý dojem a přispěli tak k pohlednému utkání, které se muselo fanouškům líbit.

Další utkání na domácí palubovce budeme hrát v neděli 26.10 v 10:30. Našimi hosty bude tým Brna a věříme, že včerejší výkon byl tou nejlepší pozvánkou do haly a že Vás tady přivítáme v hojném počtu.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Fotogalerie