HCB Karviná
Zápasy
ne 16.11.2014 |

Body smolně zůstaly v Jičíně

Zápasové menu

Včerejší duel v Jičíně se vůbec neodehrával podle našich představ. Sice víme, že v Jičíně se neboduje snadno ale přesto jsme si věřili, že letos body přivézt můžeme. Postavení v tabulce i dosavadní výkony v nás budily mírný optimizmus. Realita ale byla bohužel jiná.

Jeli jsme trochu oslabeni, když po zranění v minulém kole chyběl Honza Užek a tak jel na pivota jen Libor Hanisch. Moc dlouho si ale nezahrál, když po třech poměrně přísných dvouminutových trestech musel předčasně opustit palubovku už v prvním poločase. Poté se na post pivota postavil Veřmiřovský a tím pádem utrpěla naše palebná síla ze spojek, kde zase scházel Osmola.

To že to nebudeme mít lehké bylo poznat už na začátku. Nastoupili jsme totiž dost vlažně a domácí si vybudovali náskok (7:2). Poté jsme ale dokázali zvednout hlavy, zabojovat a stav jsme vyrovnali. V 27. minutě to bylo 11:11 a potom přišla komplikace. To totiž za v podstatě běžný souboj na brankovišti na naší útočné polovině dostal třetí dvouminutový trest Hanisch a celý druhý poločas jsme tak v podstatě odehráli bez pivota.

Přesto se ale situace v druhém poločasu nezačala odvíjet nějak špatně. Vypadalo to že se s touto situací dokážeme vyrovnat. Ve 45. minutě jsme se ujali vedení 20:21 a to jsme vzápětí navýšili na 20:23! Pak ale přišla nepříjemná pasáž, kdy jsme se dlouho nedokázali prosadit. V útoku jsme různými způsoby přicházeli o míč a přesto, že jsme se v obraně snažili tyto výpadky nahradit, domácí této pasáže využili ke srovnání a šli dokonce zase do vedení. I přes naši veškerou snahu v hektické koncovce jsme už na vyrovnání nedosáhli.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: "Věděli jsme, že je to pro nás strašně důležité zápas vzhledem k postavení v tabulce, takže nám velela povinnost vyhrát. Na druhou stranu jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Karviná disponuje spojkami, které se dokáží prosadit. Nám se podařil vstup do utkání, pozornou obranou a slušným procentem střelby jsme se dostali do vedení vyššího vedení, ovšem potom Karviná převzala otěže a zaslouženě nás stáhla. Ve 2. poločase už to bylo kdo s koho, nesmírně si cením toho, že za stavu 20:23 jsme se nepoložili a v infarktovém závěru vyhrál šťastnější tým, ale za bojovnost jsme si vítězství zasloužili."

Jaroslav Hudeček, asistent trenéra HCB OKD Karviná: "Určitě dnes nevyhrálo lepší družstvo, spíše šťastnější. Tato prohra mě velmi mrzí a jsem zklamaný. V zápase se objevily menší niance v rozhodování, cítím se i ukřivděn. Nesouhlasím s vyloučením Libora Hanische třikrát v útočné fázi již během prvního poločasu. Jak říkám, dnes vyhrálo šťastnější družstvo, nikoliv lepší."

zdroj: www.onlajnz.cz