HCB Karviná
Zápasy
ne 22.11.2015 |

Zápas s Hranicemi jsme ztratili v prvním poločase

Zápasové menu

Dnes dopoledne jsme přivítali druhý tým tabulky extraligy, Cement Hranice. Očekávali jsme tedy těžký zápas, ve kterém můžeme uspět pouze při stoprocentním výkonu a pokud nebudeme příliš chybovat. Bohužel jsme utkání v podstatě ztratili již v prvním poločase, kdy jsme hostům dovolili vytvořit si rozhodující náskok.

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Hráli jsme aktivně a Marek Monczka se hned na začátku dvakrát prosadil a i ostatní se k němu přidali. Během pěti minut jsme vedli 6:3 a dá se říct, že jsme byli na koni. To ale bohužel netrvalo dlouho. Hosté se chopili nabídnutých příležitostí, které jsme jim svými nepřesnostmi v útoku nabízeli a také obrana nestíhala zachytávat rychlé útoky hostů. Tím pádem to měl těžké i Kuba Lefan v brance a z toho všeho byl najednou nepříznivý 6:8. Tato pasáž, jak se později ukázalo, nás v podstatě stála body. Hosté totiž dokázali přes naši nedůraznou obranu skórovat jak na běžícím páse a náskok rychle navyšovali. Ve 21. minutě to bylo 8:12 a ve 25. už dokonce 9:16.

Do konce poločasu už se nám nepodařilo nějak podstatně s vývojem utkání něco udělat a tak jsme do druhé půle nastupovali s mankem 6 branek. Začátek druhého dějství ale rychle naznačil, že hráči na nepodařenou první půlku zapomněli a snažili se o zdramatizování zápasu. To se jim dařilo a zlepšenou obranou a později i zákroky Víti Shamse, který vystřídal Kubu Lefana jsme se dokázali opravdu do zápasu dostat. Ve 48. minutě byl stav 16:18 a hosté opravdu mírně znervózněli. Ne tak ale Pepa Kučerka v jejich bráně, který chytal pořád spolehlivě a vychytal nám řadu dobrých příležitostí. Hlavně díky jemu, jsme i přes náš dobrý výkon, nedokázali srovnat stav. Dostali jsme se nejblíže na jedinou branku. To ve 47. minutě skóroval ze sedmimetrového hodu Dominik Gelnar a stav byl 21:22. Hosté nám už ale nedovolili srovnat a pořád si i přes náši snahu, drželi malý náskok. Nic na tom nedokázal změnit ani Jirka Užek, který dnes podal na postu pravé spojky opravdu dobrý výkon a stal se našim druhým nejlepším střelcem, hned za Markem Monczkou, který se také dokázal často prosazovat přes tvrdou obranu hostů.

Za podařený druhý poločas si hráči zaslouží pochvalu a je jen škoda, že zápas nedokázali dotáhnout svou bojovností aspoň k remíze.

Další domácí utkání nás čeká už tuto neděli ve dvanáct hodin a opět bude v TV. Tentokrát přivítáme další tým z horních pater tabulky - Duklu Praha! Věřím, že nás opět přijdete podpořit a vytvoříte výbornou atmosféru.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, manažer HCB OKD Karviná: „Nedostatečně jsme bránili v prvním poločase. Ve druhé půli už to bylo o něčem jiném, navíc se chytil Schams v bráně a výborně se rozehrál Jirka Užek. To se pak hned promítlo do výsledku. Ale v té první jsme si prohráli zápas. Neměli jsme dopustit, aby šly Hranice do šestibrankového vedení,"

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Vezeme si domů dva body, pro které jsme do Karviné přijeli. Bylo skvělé, že jsme si vytvořili náskok už v první půli. I když tam byla nějaká vyloučení, náskok jsme udržovali. O to horší byl vstup do druhého poločasu, kdy jsme trochu polevili a vrátili tak Karvinou zpátky do hry, což jsme určitě nechtěli. Nakonec jsme si ale znovu vytvořili náskok, který jsme si udrželi až do konce zápasu.“

Fotogalerie