HCB Karviná
Zápasy
ne 13.12.2015 |

Tak takhle by to šlo!

Zápasové menu

Dnešní velmi důležitý souboj z Brnem, který může hodně napovědět o ambicích hostů s postupem do play off a také o tom, jestli my s tím postupem nebudeme mít problémy, dopadl výborně. Navázali jsme totiž na velmi dobrý výkon ze Zubří a hosty jsme k ničemu nepustili.

Hned od začátku jsme se do hostů opravdu zakousli. Obrana pracovala odpovědně, agresivně a za ní se rychle chytil Kuba Lefan. Díky tomu se hostům nedařilo prosadit a naopak naši hráči, právě díky získaným míčům v obraně, dokázali pravidelně skórovat a rychle navyšovat náskok. V deváté minutě se trefil Michal Paululik a náš náskok byl už 5:1. Dnes se, na rozdíl od minulých utkání, prosazovala zejména křídla a to jak při hře na postavenou obranu, kde jsme na ně dohrávali, tak z rychlých útoků. Našimi nejlepšími střelci se tak dnes stali právě hbití křídelníci Frančík s Paululikem.

O osudu zápasu tak bylo rychle rozhodnuto a zůstala jen obligátní otázka jak vysokým rozdílem dokážeme Brňany porazit. Druhá půle ale už nebyla z naší strany tak suverénní. Došlo k polevení koncentrace jednak v obraně, kdy jsme hostům dovolili to, co by jim v první půli neprošlo a také v útoku jsme se dopouštěli, s vědomím vysokého náskoku, střelby z nepřipravených pozic a tím jsme dovolili hostům korigovat na konečný rozdíl devíti branek. Nicméně i tak si hráči za svou bojovnost a nasazení se kterým dnes utkání odehráli určitě zaslouží pochvalu.

Poslední letošní utkání budeme hrát příští týden v neděli v 17 hodin v nedalekém Frýdku Místku. Přijeďte naše borce podpořit a pokusit se s nimi získat další body a navázat tak na vítězství v posledních dvou utkáních.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, prezident HCB Karviná> „První poločas byl takový, jaký jsme odehráli minulý týden v Zubří. Obrovské nasazení a bojovnost. K tomu se snažíme kluky vést, že takto mají hrát. Tak snad už to pochopili a podle toho i hrají. Druhý poločas už s vědomím vysokého náskoku stříleli z nepřipravených pozic a vymýšleli různé "hlouposti". A i proto je ten výsledek "jen" o devět i když mohl být podstatně vyšší".

David Novotný, asistent trenéra KP Brno: „My jsme byli dnes strašně jaloví v prvním poločase v útoku. Z toho pramenil ten náskok Karviné o hrozivých 12 branek. Ve druhém poločase se naše situace zlepšila, ale nedokázali jsme ten výsledek nijak stáhnout a snížit náskok, natož dorovnat. Z dnešního zápasu jsme tedy velmi zklamaní.“

Fotogalerie