HCB Karviná
Zápasy
ne 14.2.2016 |

Z Litovle jsme přivezli ”povinné” body.

Zápasové menu

V Litovli jsme potvrdili roli favorita a v podstatě bez problémů si tak připsali další dva body do tabulky extraligy. Nepodařilo se nám ale dotáhnou na soupeře před námi, protože jak Jičín tak Lovosice si rovněž se svými soupeři poradili. Pořád tak na tyto týmy máme ztrátu dva body.

V utkání jsme se rychle ujali vedení 3:0, když svou dobrou formu potvrdili oba pivoti - Libor Hanisch s Honzou Užekem. Potom sice domácí kontrovali na 2:3 ale to bylo naposledy co se dostali k nám na dostřel. Potom jako by znervózněli zejména v útočné činnosti, kde produkovali jednu technickou chybu za druhou a když už se dostali k zakončení, zakročil spolehlivě Kuba Lefan. Skóre tak rychle narůstalo v náš prospěch a poločas skončil pro Litovel velmi nelichotivě - 4:13.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako byl ten první. Naši hráči se poměrně snadno prosazovali přesto, že ještě řadu jejich střel chytil Baránek v bance domácích. V 50. minutě byl stav 11:24 a začínalo to zavánět debaklem. Ten se ale neuskutečnil. Naši trenéři dali prostor hráčům z lavičky a vývoj se změnil. Litovel začala stahovat zejména po rychlých útocích a poslední desetiminutovka dopadla výrazně v její prospěch. Je to trochu škoda, protože při předpokládané vyrovnanosti středu tabulky před koncem základní části, může být velmi důležité skóre.

V dalším kole, už osmnáctém, budeme hostit Zlín a máme tak podstatně snadnějšího soupeře než naši nejbližší rivalové - Jičín a Lovosice. Využijeme toho k jejich dostižení? Přijďte se přesvědčit v neděli dopoledne do naší haly a povzbudit nás tak, abychom tuto výhodu domácího prostředí přetavili v další, důležité body.

Los 18. kola extraligy:

17.2. 18:00 Dukla Praha - HBC Ronal Jičín
20.2. 18:00 HC Zubří - SKP Frýdek-Místek
21.2. 10:30 Baník OKD Karviná - HC Zlín
21.2. 10:30 HK FCC Město Lovosice - M.A.T. Plzeň
21.2. 10:30 Cement Hranice - Tatran Litovel
21.2. 17:00 Kopřivnice - KP Brno

Foto Stanislav Heloňa - Deník

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman farář: „Zápas byl celou dobu v náš prospěch, tak jsme pak chtěli dát i prostor klukům z lavičky. Šlo vidět, že mají ještě co dohánět. V Litovli se hraje těžko a určitě jsme sem nejeli s tím, že budeme o tolik vyhrávat," Lubomír Krejčíř, Tatran Litovel: „Lefan v brance byl výborný a dopředu věděl, kam naši hráči budou střílet. Nedávali jsme šance, které jsme si vypracovali, a to vedlo celkově k frustraci. Celá útočná hra se nám sesypala".