HCB Karviná
Zápasy
ne 21.2.2016 |

Poslednímu Zlínu jsme nedali šanci

Zápasové menu

Už čtvrté vítězství v řadě jsme získali v domácím utkání proti poslednímu Zlínu. K pohárovému vítězství se Zubřím jsme přidali tři v extralize. Vzhledem k tomu, že naši nejbližší soupeři v tabulce prohráli, situace se notně zdramatizovala. Dostali jsme se na šesté místo a na pátý Frýdek Místek nám chybí už pouhý bod.

Dá se říct že hned od začátku jsme jednoznačně ovládli dnešní duel a ani na chvíli nemohlo být pochyb o tom, kdo dnes bude v utkání lepším týmem. Jako v posledních utkáních jsme výborně bránili a za obranou chytal velmi dobře Kuba Lefan. Díky tomu, jsme mohli rychle jít do vedení, protože jsme s jistotou proměňovali rychlé útoky. Zejména Frančík s Paululikem se starali o rychlý nárůst skóre. Bohužel při proměňování jednoho z nich, se zranil Michal Paulik. To zvyšoval na 6:0 a dával už svou třetí branku. Zranil se tak jediný levák, který byl dnes na soupisce a trenérům určitě přibyly vrásky na čele. Jednak s ohledem na blížící se vyvrcholení sezóny a také proto, že k dnešnímu utkání jsme nastoupili v dost okleštěné sestavě.

V patnácté minutě svítil na světelné tabuli stav 11:2 a ani v dalším průběhu jsme nijak nepolevili. Skóre tak stále narůstalo v náš prospěch. Do konce utkání se vývoj nijak neměnil a i přesto, že jsme neproměnili řadu příležitostí jsme utkání suverénně dotáhli do vítězného konce.

Teď nás ale čekají dvě utkání s podstatně těžšími soupeři - ve středu jedeme k semifinálovému duelu Českého poháru do Frýdku Místku. Toto utkání bereme velmi vážně a rádi bychom v něm uspěli. Pojeďte nás tedy v něm povzbudit. Podpora Vás, našich věrných fanoušků, je pro nás velmi důležitá a ve vypjatých utkáních nám významně pomáhá. A další těžký duel nás čeká v neděli 28.2.2016 v 10:30 v Plzni. To bude opravdový test naší formy před koncem základní části.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Roman Farář, prezident HCB: "Utkání jsme chtěli vyhrát a dotáhnout se na Lovosice s Jičínem. To se podařilo. Nastoupili jsme s malým počtem hráčů, jelikož dorost hrál v Plzni, navíc se nám zranil Paululik. Samotný zápas asi netřeba nijak zvlášť hodnotit. Těší mě výhra i Lefi v bráně, který podruhé za sebou dostal v poločase jen 4 góly. Ve středu nás čeká pohárový zápas, ve kterém snad požijeme i kluky z dorostu. Pohár bereme vážně, chceme ho celý vyhrát. S největší pravděpodobností však budu muset nastoupit i já, to říkám zcela vážně!"

Jiří Mičola, trenér Zlína: „Domácí nás přehráli po všech stránkách. Hned v úvodu nám z prvních několika gólů dali tři z rychlých protiútoků. Ještě k tomu musím připočítat marodku. Postupně jsme propadávali. Rozdílné bylo nasazení a koncentrace. Z mého pohledu tedy jednoznačné vítězství domácích, kteří nás přehráli.“

Fotogalerie