HCB Karviná
Zápasy
ne 13.3.2016 |

S Kopřivnicí jsme potvrdili roli favorita

Zápasové menu

V předposledním utkání základní části nás čekala Kopřivnice. Utkání s ní jsme bez problémů zvládli a rozhodnutí o konečném pořadí před play off se tak odkládá až do posledního kola příští týden.

Dobrou zprávou je že do sestavy se vrátil první zraněný - Dominik Gelnar. Hned od začátku jsme se do soupeře pustili zostra a ujali se vedení 3:0. I poté se nám dařilo prosazovat po nápadité hře v útoku a vzadu fungovala dobře obrana a také Kuba Lefan v brance navázal na spolehlivé výkony z posledních zápasů. Dnes mu kryl záda jako druhý gólman mladý Daniel Nolč, který se blýskl jedním chyceným sedmimetrovým hodem zkušenému Jiřímu Gřesovi. Náskok narůstal a v 15. minutě byl stav 9:3.

Poločasový rozdíl sedmi branek (18:11) jsme hned po přestávce znovu navýšili až na jedenáct branek čtyřmi přesnými zásahy za sebou. Stav už byl 22:11 a tento rozdíl zůstal v podstatě stejný až do konce. Polevili jsme trochu v tlaku na obranu domácích a ti tak dostávali příležitosti ke skórování, které využívali. Průběh už byl víceméně vyrovnaný až do konce zápasu zůstával rozdíl ve skóre na zhruba deseti brankách v náš prospěch.

Vzhledem k výsledkům ostatních zápasů tohoto 21. kola extraligy je před posledním kolem jen jedna jistota - z prvního místa půjde do play off Dukla Praha. O ostatních umístěních se bude bojovat až příští víkend. My můžeme skončit klidně i pátí ale na druhou stranu i osmí. Tak vyrovnaný je stav extraligy. Mezi pátým o osmým místem je totiž rozdíl pouhého jediného bodu.

Pro poslední kolo nám ale los přidělil nelehkého soupeře - Hranice. Ale to nic nemění na tom, že na hřišti Hranic chceme uspět. Pokud se nám podaří vyhrát skončíme šestí (v případě kolapsu Frýdku Místku s Litovlí dokonce pátí). Při zisku bodu za remízu bychom dostali pod sebe Lovosice a možná i Jičín. Ten by ale nesměl vyhrát v Kopřivnici.

Takže vše je otevřené a poslední kolo bude velice zajímavé.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Radek Bartošic, trenér HCB OKD Karviná: "Věděli jsme, že potřebujeme vyhrát, tak jsme do toho šli naplno hned od začátku. Soupeř sice kousal, ale musím pochválit hráče za to, jak hráli koncentrovaně celý zápas a žádné komplikace nepřipustili."

Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: "Myslím si, že diváci mohou být spokojení, jelikož viděli bojovné utkání, které ale bohužel rozhodly naše neproměněné šance a slabá střelba. Nadto nás nepodrželi gólmani, kterým se začalo dařit až ve druhé půli, kdy utkání už bylo prakticky rozhodnuto."

Fotogalerie