HCB Karviná
Zápasy
po 14.11.2016 |

V Hranicích jsme předvedli skvělý obrat

Zápasové menu

Zásluhou výrazného zlepšení našeho výkonu v druhém poločase jsme v Hranicích uspěli. V tom prvním jsme totiž prohrávali dokonce až o sedm branek.

První poločas se nám vůbec nepovedl. Vzhledem ke ke zdravotním problémům Slávka Mlotka se v základní sestavě objevil mladý Dominik Solák ale stejně jako ostatním se mu příliš nevedlo. Domácí se rychle chopili vedení, v jejich brance výborně chytal Kučerka i když je nutné zmínit, že naši střelci mu to nedůraznou a nepřesnou střelbou zjednodušili. Naopak na druhé straně si mnohdy hráči domácích dělali co chtěli. Zejména Čadra dával jednu branku za druhou a vypadalo to, že je schopný se prosadit kdykoliv se mu zamane. Takže celou první půli jsme jednoznačně tahali za kratší konec a s plánem odvézt z Hranic body to nevypadalo vůbec dobře.

Zlepšení přišlo až v poločase druhém. Sice to nebylo hned na jeho začátku ale naše zvýšená bojovnost a lepší pohyb přece jen přinášel postupně své ovoce. Dařilo se zejména Lukáši Frančíkovi, který s přehledem proměňoval své šance. Postupem času jsme přinutili domácí k výměně brankáře ale ani to už nepomohlo zastavit naše borce. Poprvé jsme srovnali ve 43. minutě (22:22) a ve 46. jsme šli poprvé i do vedení. To ještě dokázali domácí kontrovat a dvěma brankami Horuta otočili na 25:24 pro domácí. Do poslední desetiminutovky šli Hraničtí s nejtěsnějším náskokem jediné branky a jako už mnohokrát se rozhodovalo právě v ní. A v koncovce jsme měli jednoznačně více sil a dominovali jsme. Šňůrou pěti branek v řadě jsme utekli na 26:30 v náš prospěch a v podstatě tak rozhodli o tom, že i přes velmi nevydařený první poločas jsme si nakonec z Hranic kýžené dva body odvezli.

V tabulce extraligy jsme se tak osamostatnili na šestém místě s dvoubodovým náskokem na Frýdek Místek, který podlehl doma Lovosicím. A právě s Frýdkem Místkem se utkáme v dalším kole extraligy. To budeme hrát na vlastní palubovce v neděli 20.11.2016 v tradičním dopoledním čase 10:30. Všichni jste samozřejmě zváni!

foto: Michal Chadim

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: "Sedmadvacet minut jsme drželi zápas ve svých rukou, dodržovali jsme taktické pokyny, do začátku jsme šli s patřičným nasazením a bojovností. Obrana fungovala jak má, Pepa Kučerka vychytal co se dalo a vše nasvědčovalo tomu, ze to bude zápas se šťastným koncem. Ve druhém polocase nastal totální propad. Dělali jsme technické chyby, obrana nefungovala - především návrat do obrany. Po zbytečných chybách nás Karviná uběhala rychlými protiútoky a tím jsme přišli o vítězství."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: "Začátek utkání nebyl dle našich představ, nefungovala obrana tak, jak jsme si představovali. V útoku jsme se dostávali do šancí, ale Pepa Kučerka zavřel bránu a my měli problém při zakončení. Před druhým poločasem jsme si řekli, ze není na co čekat, vletěli jsme zpět do zápasu, zabojovali jsme, zápas otočili a můžeme se radovat ze zisku dvou bodů."