HCB Karviná
Zápasy
ne 20.11.2016 |

Frýdek Místek dnes neměl nárok

Zápasové menu

Velmi dobrý a bojovný výkon dnes předvedli naši borci. Porazili Frýdek Místek o pět branek a upevnili si šesté místo v tabulce extraligy.

Prvních pár minut ještě hosté s námi hráli vyrovnanou partii. Bylo to ale spíše tím, že se nám absolutně nedařila koncovka a dokázali jsme zahodit i ty nejvyloženější šance, kdy šli naši hráči osamoceni na brankáře Marenčáka. Postupně jsme přece jen tuto střeleckou smůlu protrhli a v 16. minutě už byl stav 8:5 v náš prospěch. Dařilo se nám v útoku, když jsme prosazovali po rychlých a pohledných akcích a také obrana pracovala velmi dobře. Dařilo se ji držet na uzdě i elitního střelce Petrovského. Za touto obranou podával dobrý výkon Witkowski, takže se nám postupně dařilo navyšovat náskok až na poločasových 16:10.

Ani začátek druhé půle na vývoji utkání nic nezměnil. ve 34. minutě byl stav 20:11 a hosté marně hledali recept na nadšeně hrající domácí tým. Pouze pětiminutovka mezi 40. až 45. minutou nám nevyšla. To jsme pouštěli do zakončení Vojtu Petrovského, který se přece jen v druhém poločase rozehrál a hosté mírně korigovali na rozdíl čtyř branek. Tato fáze utkání měla ale krátké trvání, přesnou mušku našel opět Marek Monczka, ze sedmiček byl neomylný Honza Užek a náš náskok narostl na 8 branek. V koncovce utkání tak mohlo trenérské duo Radčenko - Michalisko dát šanci hráčům, kteří do hry obvykle příliš nezasáhnou. Na palubovce se tak objevili kromě Soláka například Wozniak, Křístek, Geist, Borys a Drzyzga, kteří tak mohli sbírat cenné zkušenosti do budoucna.

Utkání tak doběhlo v poklidu do konce. Tabulka extraligy se tak trochu po dnešku rozdělila na dvě poloviny. První šestici uzavíráme my a máme čtyři body náskok na našeho dnešního soupeře na místě sedmém. Teď už se můžeme chystat na další týden, kdy budeme doma hostit lídra soutěže z Lovosic! V tomto těžkém utkání se nám bude velmi hodit vaše podpora a tak prosím přijďte nás v hojném počtu povzbudit!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Saša Radčenko, hrající trenér HCB Karviná: „Dnes jsem opravdu spokojený. Kluci nadšeně bojovali hned od začátku a vydrželo jim to, až na krátký úsek v druhém poločase, po celý zápas. Jsem rád, že to tak bylo, protože jsme si mohli dovolit před koncem postavit do zápasu hráče, kteří obvykle ty šance nedostanou a jen v ostrých zápasech můžou získávat potřebné zkušenosti.“

Aleš Chrastina, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Prostě jsme proti nadšeně bojujícímu soupeři bez velkých jmen odehráli lajdácké utkání. Bojovat jsme trochu začali až v druhém poločase, kdy už bylo pozdě, protože náskok byl velký. Pak jsme se ale zase dopustili tak školáckých chyb, jaké mnohdy nejsou vidět ani v zápasech žáků.“

Fotogalerie