HCB Karviná
Zápasy
ne 5.2.2017 |

Kopřivnice vyhrála i podruhé v sezóně

Zápasové menu

V Kopřivnici byl k vidění zápas dvou diametrálně odlišných poločasů. Zatím co v prvním jsme dominovali tak ten druhý jsme zpackali a dovolili domácím otočit vývoj utkání.

Ke krajskému derby jsme odjížděli s cílem napravit domácí nezdar ze vzájemného zápasu a celý poločas se nám to dařilo. Pestřejší hrou i lepší střelbou jsme si rychle vypracovali náskok a do poločasu jsme jej navýšili až na 18:12!

Druhý poločas byl ale z naší strany tragický. Nedařila se nám střelba, v brance domácích se rozchytal náš bývalý gólman Pyško a naši hráči postupně podléhali nervozitě. Domácí se naopak dostali do euforie a náš náskok se postupně rozplýval. Až neuvěřitelně zní skutečnost, že jsme ve druhém poločase dali dvě branky za 18. minut. To ve 48. minutě snižoval Frančík na stav 22:21 pro domácí.

Našeho špatného rozpoložení nakonec domácí využili k zisku, pro ně velmi důležitých, dvou bodů. V koncovce jsme ještě sice měli možnost vsítit vítěznou branku, když jsme v poslední minutě byli v držení míče za vyrovnaného stavu 25:25, nicméně uspěchanou koncovkou jsme ještě darovali domácím možnost vítězství a ti toho využili. Z rychlého útoku rozhodl Jan Gřes o tom, že body získá i podruhé v této sezóně Kopřivnice.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivo Vávra (trenér Kopřivnice): „První poločas nám hrubě nevyšel a nastoupili jsme do něj lehkovážně, jako by nám o nic nešlo. V šatně jsme si ale řekli, že i ztráta šesti branek se dá otočit a jsem rád, že si naši mladí kluci dokázali, že to skutečně jde. Důležitým faktorem byl brankář Pyško, který zápas pomohl otočit, protože chytal fantasticky. Body moc potřebujeme a jsme za ně rádi.“

Marek Michalisko (trenér Karviné): „Zápas se hraje šedesát minut a ne třicet. Kluky jsme na druhý poločas upozorňovali, ale přišla nějaká zbytečně nervozita. Pyško nám pochytal vyložené šance a někteří kluci se z toho vyloženě sesypali. Takhle si pokazit dobře rozehraný zápas se jen tak nevidí. Jsme zklamaní a naštvaní. Nechci snižovat výkon Kopřivnice, která druhý poločas dřela a hrála velmi dobře, ale darovali jsme ji body. Není možné, abychom dali za prvních dvacet minut druhé půle jen dva góly.“