HCB Karviná
Zápasy
ne 12.3.2017 |

Poslední domácí utkání bylo vítězné

Zápasové menu

V posledním domácím utkání základní části nás čekaly Hranice. Ty hrály ještě o udržení na postup do play a tak měl zápas patřičný náboj.

Začátek nám příliš nevyšel. Neproměnili jsme pár šancí, když nám je vychytal zkušený Kučerka v brance hostů. Naopak se příliš nevedlo Witkowskému v naší brance a tak byl záhy střídán Mokrošem. Ten se rychle rozchytal a svým dobrým výkonem už poněkolikáté pomohl nastartovat svůj tým. Jeho spoluhráči v poli se postupně zlepšovali a začali získávat náskok. V sedmnácté minutě jsme už byli ve vedení 9:7 a od té doby jsme hosty už do vedení nepustili. Do šaten jsme šli se čtyřbrankovým náskokem, který ale mohl být výraznější. Koncovku prvního poločasu jsme totiž nezvládli. Měli jsme v ní výhodu dvojnásobné přesilovky ale tu jsme svou zbrklou hrou příliš nevyužili. Naopak jsme v koncovce třikrát inkasovali.

Od začátku druhého poločasu jsme začali navyšovat náskok. Na hosty platila naše pohyblivá hra s rychlým tahem na branku. Ve 46. minutě byl stav 23:16 a hosté, přes svou veškerou snahu, na zvrat neměli. Na každou jejich přesnou trefu jsme obratem odpověděli. Vývoj utkání jsme tak měli pevně ve svých rukou. S přibývajícím časem mohli naši trenéři dát šanci hráčům z lavičky a i ti tak mohli přispět k našemu vítězství a zisku dvou bodů.

Osamostatnili jsme se tak na pátém místě tabulky, protože Brno doma remizovalo se Zubřím. Ztratily i Lovosice, které jsou před námi na čtvrtém místě a proto zatím vypadá situace tak, že by právě severočeši mohli být našim prvním soupeřem pro play off. Pokud nás tedy v posledním kole, které se celé odehraje ve středu 15.3.2017 v 19 hodin, přece jen Brno nepřeskočí. My budeme hrát ve Frýdku Místku a Brno bude hostit mistrovskou Plzeň.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: „Dostali jsme 39 branek, a kdybychom chtěli vyhrát, museli bychom dát 40. A to je v Karviné hodně těžké. Domácí nás přehrávali rychlou rozehrávkou, my neproměnili až neuvěřitelné množství stoprocentních šancí, takže domácí vyhráli zaslouženě.“
Alexandr Radčenko, asistent trenéra HCB Karviná: „Věděli jsme že Hranice nemají moc hráčů na střídání a tak jsme chtěli hrát co nejrychleji. To se podařilo, dali jsme hodně branek z rychlého přechodu. Mohli si zahrát i všichni z lavičky, takže spokojenost. Rád bych teď ještě pozval všechny fanoušky na poslední důležitý zápas ve středu ve Frýdku a poté samozřejmě i na play off!"

Fotogalerie