HCB Karviná
Zápasy
ne 26.3.2017 |

Lépe do série vstoupili Lovci

Zápasové menu

Po špatném vstupu do utkání jsme sice dokázali jeho průběh zdramatizovat ale nakonec zvládly koncovku lépe Lovosice.

Vstup do utkání jsme měli hodně špatný. Šance jsme si sice byli schopni vypracovat ale proti byl Adamík v brance Lovosic. Takže do vedení 3:0 šli domácí, kteří měli v koncovce trochu víc štěstí. Naše střelecké trápení protrhl až v osmé minutě Libor Hanisch. I v dalším průběhu měli ale lepší mušku domácí a budovali si tak náskok. My dál zahazovali šance a tak byl stav po patnácti minutách 10:3 a s námi to nevypadalo vůbec dobře. Nicméně hráči zabojovali, rozstřílel se zejména Marek Monczka a náskok jsme pomalu ale jistě stahovali. Na přestávku se šlo za hratelného rozdílu čtyř branek.

Do druhého poločasu vstoupili opět o něco lépe domácí a udržovali si náskok čtyř až pěti branek. S přibývajícím časem jsme ale opět dokázali náskok snižovat a svou bojovností a tím, že jsme dokázali využít dobrých zákroků Mokroše v naší brance ke vstřelení gólů a dostali se tak až do kontaktu s domácími. Závěr utkání tak dostal nový náboj a sliboval dramatickou koncovku. V 56. minutě dokonce vyrovnal Marek Monczka ale domácí přece jen obrat nedovolili. Koncovku si pohlídali a ujali se vedení 1:0 v sérii.

My můžeme jen litovat nepovedeného vstupu do zápasu, protože později jsme určitě nebyli horším týmem. Teď je třeba se co nejrychleji dát dohromady a soustředit se na nedělní utkání. Držte palce a třeba to vyjde na podruhé!

foto: Miroslav Vintrich

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsme samozřejmě spokojeni především s prvním bodem. Hrálo se ve vysokém tempu, ale nás opět přibrzdily úseky plné neproměněných šancí nebo technických chyb. Za stavu 21:16 jsme nedali mimo jiné sedmičku a rychlý protiútok a soupeř se tak dotáhl až na remízu. Naštěstí jsme dnes závěr zvládli, ale deset nedaných vyložených šancí a deset technických chyb je prostě na takový zápas příliš.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Velká škoda první půle, kdy nám domácí utekli až na rozdíl sedmi branek. Stahování tohoto náskoku nás pak stálo obrovské množství sil, ale i přesto se nám podařilo náskok Lovosic vymazat a zápas zdramatizovat. Porazili jsme se ale sami obrovským množstvím neproměněných šancí, takový počet je až trestuhodný. V důležitých momentech navíc domácí podržel brankář Adamík. Gratulujeme domácím a našim hráčům děkuji za velkou bojovnost. Zítra se ale znovu budeme rvát o možnou výhru.“