HCB Karviná
Zápasy
čt 28.9.2017 |

Z Plzně vezeme oba body!

Zápasové menu

Po nevydařeném nedělním utkání s Novým Veselím jsme jeli do Plzně s tím, že potřebujeme ty ztracené body získat zpět. A podařilo se! Po bojovném výkonu jsme opravdu vyhráli a dokazuje se, že letos bude extraliga opravdu velmi vyrovnaná.

Do utkání jsme nastoupili viditelně s větším nasazením než tomu bylo v neděli. Zejména obrana fungovala podstatně lépe a víc se dařilo i v útoku. Brzy jsme se ujali vedení. V osmé minutě už to bylo 2:6 v náš prospěch. Domácí sice dokázali ještě kontrovat a ve 14. minutě srovnali na 8:8. Do konce poločasu pak byl vývoj víceméně vyrovnaný, nicméně v jeho koncovce se nám podařilo znovu vytvořit si dvoubrankový náskok.

Rozhodující krok k vítěství v tomto utkání udělali naši hráči na začátku druhého poločasu. Domácím jsme totiž nedovolili celých osm minut skórovat a udělali jsme si tak náskok pěti branek. Obrana nadále hrála dobře a v důležitých chvílích si připisoval zákroky Marjanovič v brance. I to pomohlo k udržování náskoku a dokonce i k jeho dalšímu navyšování.

Do poslední koncovky jsme vstoupili s komfortním náskokem sedmi branek (19:26) a vypadalo to, že už v klidu dokráčíme k vítězství. Nicméně tak snadné to přece jen nebylo. Štochl totiž zavřel branku a my jsme zahodili řadu šancí. Domácí se tak dostali na dostřel, když v 57. minutě snížili na 24:26. To bylo naštěstí vše. V koncovce se opět blýskl Marjanovič dobrým zákrokem a v poslední minutě pojistil vítězství Marek Monczka, náš nejlepší střelec v tomto utkání.

Z Plzně tak vezeme opravdu důležité body a tabulka extraligy se čím dál tím víc vyrovnává. Další utkání sehrajeme na domácí palubovce 8.10. v 10:30 s Kopřivnicí. Utkají se tak dva poslední přemožitelé Talentu Plzeň. Takže se fanoušci určitě mají na co těšit.

Foto: Hynek Sladký

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Chtěli jsme dokázat, že hrát umíme a to se podařilo. Musím hráčům poděkovat za předvedený výkon. Zejména obrana fungovala o hodně lépe než v posledním utkání. Vypadalo to, že naši hráči víc chtějí, dali do hry více srdce než domácí.

Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň: Už ten začátek zápasu nebyl z naší strany šťastný, pořád nás trápí koncovka. Nedostali jsme se ani na dostřel, odešla nám i střelba ze spojek, obrana taky nebyla dobrá a ani gólmany nečeká pochvala. Těch pozitivních věcí tam moc není. Prakticky celý zápas jsme prohrávali o pět, o šest branek. To je na domácí palubovce dost smutné.