HCB Karviná
Zápasy
ne 15.10.2017 |

Zbytečná remíza s Lovosicemi

Zápasové menu

Téměř tisícovka diváků dnes mohla sledovat dramatický, napínavý zápas, který nakonec skončil dělbou bodů.

Ale pojďme od začátku. Těsně před prvním hvizdem se na hale odehrál smutný ceremoniál. Ve čtvrtek 12.10.2017 totiž tragicky zahynul náš dlouholetý člen, bývalý trenér mládeže, pan Jiří Balcar. V posledních letech pracoval na hale a všem kdo ho znali, bude určitě hodně chybět. A právě na jeho počest byla před utkáním vyhlášena minuta ticha.

Poté už přišel první hvizd rozhodčího a utkání začalo. A začalo pro nás velmi dobře. Hned od začátku zavřel naši branku Marjanovič a lovosičtí se dlouho nemohli prosadit. Ve 12. minutě byl stav 6:1 v náš prospěch. Bylo jasné, že tento trend nemůže vydržet pořád a to se brzy ukázalo. Hosté totiž střeleckou nemohoucnost protrhli a byli to v dalších minutách oni, kdo měl navrch. Chytil se Artur Adamík v jejich brance a šňůrou šesti branek srovnali a dokonce šli do jednobrankového vedení, když v 19. minutě skóroval uzdravený lovosický pivot Landa.

V dalším průběhu už byl průběh velmi vyrovnaný. Sice jsme si na začátku druhého poločasu vypracovali malý, tříbrankový náskok, ale na větší odstup už jsme se nedostali. Může za to zejména hra v útočné fázi. Bohužel jsme dělali zbytečné chyby a řadu stoprocentních šancí jsme neproměnili. Lovosice tak byly pořád v kontaktu a svou bojovností se pořád drželi ve hře. Ještě 52. minutě to vypadalo pro nás dobře - dvěma úspěšně proměněnými brejky z ruky Nedomy jsme šli opět do tříbrankového vedení. To bylo ale na dlouho naposledy, kdy se za Adamíkem rozvlnila síť. Právě v koncovce si na něm naši hráči několikrát vylámali zuby. Nejpatrnější to bylo při jeho zákrocích proti střelám Zbránka, který měl několikrát stoprocentní šanci ale brankáře Lovosic nepřekonal. Hosté tak šli v šedesáté minutě dokonce poprvé v druhém poločase do vedení - stav byl 25:26. Do konce zbývala necelá minuta a důležité zakončení vzal na sebe náš nezkušenější hráč - Michal Brůna. Byl úspěšný a v úplném závěru, který byl plný emocí, zmatků a nervů už zůstal konečný stav nezměněný.

Oba týmy se tak dnes podělily o body a vzhledem k tomu, že jsme byli po většinu času ve vedení, je to pro nás určitě ztráta. Nicméně vzhledem k tomu, že jsme v poslední minutě nakonec zachraňovali aspoň bod, je remíza zřejmě spravedlivá.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání


Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Zápas to byl těžký ale bohužel musím říct, že jsme si to zkazili sami. Hráči se dopouštěli přesně těch chyb při střelbě, na které jsme je před zápasem upozorňovali. Takže za prohrou je nedisciplinovanost některých hráčů, kteří si při vypjatých momentech v podstatě dělali co chtěli. To si určitě ještě probereme. Dá se říct, že jsem víc zklamaný než po zápase s Veselím. Dnes to byl totiž jasně vyhraný zápas, který jsme měli jednoznačně vyhrát.
Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice:

„Je to náš první bod zvenku. Vložili jsme do utkání spoustu emocí a bojovnosti, za které jsme si odtud zasloužili něco odvézt. Chceme se prezentovat stylem, jakým jsme hráli v minulé sezoně a minulé dva zápasy se nám v tomto ohledu nepovedly. Proto jsem rád, že jsme to v Karviné zase předvedli. Nezlomil nás ani nepříznivý průběh, bylo to skvěle ubojované a vrátili jsme se neskutečně do zápasu. Ta dělba bodů je určitě zasloužená.“

Fotogalerie