HCB Karviná
Zápasy
ne 4.3.2018 |

Letošní neporazitelnost pokračuje!

Zápasové menu

I v osmnáctém kole Strabag Rail extraligy jsme nenašli přemožitele a potvrdili jsme tak letošní extraligovou neporazitelnost. Tentokrát jsme na domácí palubovce přehráli Frýdek Místek.

Ten má v letošním roce pod taktovkou trenéra Kekrta také dobrou formu a sbírá body v honbě za postupem do play off, ale na nás to dnes nestačilo. První dvacetiminutovka byla velmi vyrovnaná. Na naší straně se prosazoval zejména Marek Monzcka, který s přehledem proměňoval sedmičky. Ty většinou vybojovali naši pivoti. Na straně hostů to pak byli Strack s Petrovským, kteří nejvíce zatěžovali naše brankové konto. V poslední pětiminutovce první půle jsme si, zejména díky dobrým zákrokům Nemanji v brance vybudovali náskok čtyř branek. Zajímavá situace nastala v posledních vteřinách první půle. Nemanja Markanovič neudržel nervy na uzdě a dostal od rozhodčích dvojminutový trest.

To znamenalo, že se do branky v druhém poločase postavil Petr Mokroš. A ten dnes potvrdil, že opravdu umí. Rychle se chytil lapenou sedmičkou a potom na dlouhé minuty zavřel branku. Během pěti minut jsme si tak vybudovali náskok sedmi branek a ten jsme poté už dokázali udržovat až do závěru. Hosté pouze už jen dokázali snížit skóre na konečný rozdíl pěti branek. Dnešní vítězství nás posunulo opět na třetí místo tabulky a dává nám pořád ještě naději na to, že bychom mohli pomýšlet na mety nejvyšší před play off. Ale podobné myšlenky mají všechny týmy z popředí tabulky a stejně jako my, tak i ony bodují.

Do konce základní části nám zbývají ještě čtyři utkání a my budeme na domácí palubovce hostit 18.3. Zubří a v posledním kole 30.3 Duklu Praha. Takže určitě atraktivní zápasy a věřím, že nás opět přijdete podpořit!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB: „Dva body bereme. Věděli jsme, že to bude tvrdé, což derby bývá prakticky vždy, a potvrdilo se to. Když jsme odskočili na sedm gólů, měli jsme to už dotáhnout, ale přišel zásek a těžko jsme se do toho zase vraceli. Posledních deset minut jsme si to raději už jen hlídali.“

Jiří Kekrt, trenér SKP: „Potýkáme se s hluchými pasážemi ve hře, zvláště s neproměňováním jasných šancí. Což dokumentují třeba tři naše neproměněné sedmičky. Ostatně, sedmimetrových hodů se házelo dost ale to vyplynulo ze hry. Hrálo se hodně na pivoty, a to se těžce brání.“

Fotogalerie