HCB Karviná
Zápasy
ne 11.3.2018 |

Vyhráli jsme v Jičíně a dostali se už na druhé místo!

Zápasové menu

Velmi cenného vítězství na horké jičínské půdě jsme dosáhli v 19. kole Strabag Rail Extraligy. Pokračuje tak naše šňůra bez porážky, která už trvá sedm zápasů. Naposledy jme prohráli devátého prosince v Brně. Od té doby jsme dosáhli šesti vítězství a jedné remízy na půdě Lovosic. A protože včera právě Lovosice prohrály ve Frýdku Místku, dostali jsme se v tabulce před ně a jsme už na druhém místě za Zubřím.

Domácí se ujali vedení 1:0 a vzápětí ještě 2:1. Ale to bylo naposledy co v utkání vedli. My jsme totiž šňůrou pěti branek otočili skóre na 2:6 v náš prospěch. Tento náskok se zrodil zejména díky výborným zákrokům Nemanji Marjanoviče v brance. Také obrana fungovala dobře a hráčům v poli se dařilo skórovat zejména z rychlých útoků. Právě to, že se nám dařilo skórovat do rozhozené jičínské obrany se ukázalo jako velmi důležité, protože na postavenou to vůbec nebylo jednoduché. Náš náskok narostl ve 28. minutě na 12:7 ale domácím vyšla koncovka, když využili našeho oslabení a stáhli na rozdíl pouhých dvou branek.

Druhý poločas se odehrával podle stejných not jako ten první. Domácí se snažili, ale naše obrana a Nemo v brance jim nedovolili dotáhnou skóre až k remíze. Stále jsme to byli my, kdo měl navrch. Střelnici si v druhém poločase otevřeli zejména Zbránek a Nedoma. Těm se totiž dařilo zakončovat rychlé útoky. Z našich dvanácti branek v druhém poločase zaznamenali zmínění křídelnici osm a zejména díky jim jsme nedovolili domácím pomýšlet na body. Dobrý, disciplinovaný výkon v obraně, výborný Nemo v brance a naši nejlepší střelci Nedoma se Zbránkem se tak stali hlavními strůjci zisku dalších, velmi cenných bodů. Dobře totiž víme, že z Jičína se body nikdy snadno nevozily.

Nyní se musíme soustředit na další kolo. V prestižním utkání 20. kola Strabag Rail Extraligy se totiž na domácí palubovce utkáme s lídrem tabulky - HC ROBE Zubří. Přijďte nás, prosím, v hojném počtu podpořit - uvidíte souboj druhého týmu s prvním!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák, Ronal Jičín: „Myslím si, že proti týmu, který je v současné době jeden z nejlépe hrajících v České republice, jsme odehráli poměrně dobré utkání. Bohužel jsme na začátku zápasu neproměnili pár ložených šancí a i ve zbytku zápasu podával soupeřův brankář velmi dobrý výkon. Kvůli těmto šancím ze začátku zápasu, jsme museli celý zápas dotahovat, což se nám na konci prvního poločasu povedlo na rozdíl dvou gólů a v druhém poločase i na jednobrankový rozdíl. Nedokázali jsme dostat hráče Karviné do takového tlaku, aby udělali nějakou větší chybu. Když jsme už byli na dosah vyrovnání, tak nás srazily dolů technické chyby a zbrklá střelba. Karviná si vedení zkušeně pohlídala a zaslouženě vyhrála."
Petr Mašát, trenér Ronalu Jičín:
„Chtěl bych kluky pochválit, že nesložili zbraně, když celý zápas prohrávali a bojovali až dokonce. Určitě chci hodně pochválit Petra Bíška, který poprvé dostal více prostoru v zápase a i přes jeho mladý věk a málo zkušeností měl stoprocentní střelbu."
Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
„My jsme samozřejmě rádi za výhru. 2 body z Jičína jsou pro nás zlaté. Bojujeme o první čtyřku, kde je to velmi vyrovnané, takže každý bod se počítá. Rozhodně nás dnes podržel brankář, předvedl spoustu důležitých zákroků, když Jičín dotahoval. Když už nezbývalo moc času, tak Jičín riskoval a my jsme si to jenom pohlídali. Myslím si, že jsme vyhráli hlavně díky obraně a gólmanovi. V útoku se nám až tak nedařilo, dělali jsme hodně technických chyb. Určitě jsme odehráli kvalitní utkání."