HCB Karviná
Zápasy
ne 18.3.2018 |

Ve 20. kole jsme na Zubří nestačili

Zápasové menu

Ve šlágru kola jsme hostili svého tradičního rivala ze Zubří. To chtělo potvrdit první místo a my jsme se naopak chtěli dotáhnout ke svému soupeři na pouhý jeden bod. Ale je třeba říct, že dnes zaslouženě slavili hosté a své první místo v tabulce opravdu potvrdili.

Hned od první minuty začaly oba týmy s maximálním nasazením a důrazem. Bylo vidět, že všichni jsou si vědomi důležitosti tohoto utkání. Skóre otevřel z rychlého útoku Zbránek a my se tak ujali vedení. To ale netrvalo dlouho, hosté rychle srovnali a pak spíše dominovaly obrany a hlavně brankáři. Výbornými zákroky se prezentovali Marjanovič a také Malina v brance hostů. V desáté minutě byl stav 3:3. Poté jsme se ale na dlouho odmlčeli. Obrana hostů byla na nás výborně připravena a my měli velké problémy se prosadit. Celých 12 minut jsme neskórovali a na tom, že si hosté v tomto úseku nevybudovali rozhodující náskok, má zásluhu zejména Nemo v naší brance. V těchto minutách nás opravdu držel nad vodou.

Když jsme tuto střeleckou nemohoucnost přece jen prolomili dali jsme tři branky v řadě a pomalu ale jistě jsme se dotahovali. Dvě branky v rychlém sledu vsítili Michal Brůna a v 28. minutě byl stav 6:8. Ale o minutu později se udál zřejmě jeden z rozhodujících momentů zápasu. Za úder do obličeje byl potrestán právě Brůna přímou červenou kartou a při absenci Slávka Mlotka, který vůbec nebyl na soupisce ze zdravotních důvodů, byla najednou hlavní odpovědnost za rozehrávku na Tomáši Mlotkovi, případně na Marku Monczkovi. Nakolik se to projevilo na dalším průběhu můžeme jen spekulovat, nicméně rozhodně to pro nás byla komplikace. Každopádně koncovka prvního poločasu nám i přes oslabení, vyšla výborně a i přesto, že jsme hráli s menším počtem hráčů v poli jsme dokázali srovnat na poločasový stav 9:9.

Druhý poločas už al hosté přece jen dokazovali, proč jsou v tabulce extraligy na prvním místě. Dá se říct, že jejich obrana byla o poznání lepší než ta naše a i v útoku se dokázali prosazovat jednodušeji než naši borci. Pomalu ale jistě si Zubřané budovali náskok. Pořád jsme byli o krůček pozadu a museli dotahovat. V 51. minutě jsme se dokázali dotáhnout na pouhou jedinou branku. To svítil na světelné tabuli stav 20:21 pro Zubří. S blížícím se koncem ale ubývalo času a naši hráči v rozehrávce dost riskovali. Zbytečně jsme ztratili pár míčů, výbornými zákroky se blýskli Malina a Orság v brance hostů a Zubří si vypracovalo rozhodující náskok. Čtyři branky v řadě v naší síti mezi 55. a 59. minutou definitivně zpečetily osud utkání.

Před posledními dvěma utkáními jsme se tak dostali na čtvrté místo tabulky ale rozdíl mezi druhou Duklou a pátou Plzní je pouhé dvě body! Takže konečné pořadí po základní části se může v posledních dvou kolech ještě pořádně překopat. Ještě je opravdu ještě hodně ve hře.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
Vyloučení Michala nejde přeceňovat. Oslabení to asi bylo, ale na to se nechceme vymlouvat. Hrajeme s celým kádrem a jsou tady další hráči. Jasně, chyběly nám jejich zkušenosti i góly. Také dirigentská taktovka, ale od toho tam jsou další kluci, kteří by měli chytit svou šanci za pačesy. Pořád bojujeme o nejlepší čtyřku, je to tam nahuštěné. Chceme skončit co nejvýš, abychom získali co nejvýhodnější pozici pro play off.

Andrej Titkov, trenér Zubří:
Dneska jsme vyhráli systematickou prací a nasazením. Od kluků to byl velmi zdařilý taktický výkon, hlavně v útočné fázi ve druhém poločase. Nějaký ten pátek se už známe, takže víme, že pokud tady jen na chvíli polevíme nebo vypadneme z koncentrace, soupeř to potrestá. To se nám stalo v závěru poločasu. Nicméně jsem hráčům říkal, že mě nezajímá stav, který svítí na tabuli, že se mají pořád soustředit na svou hru a hrát co umí. První místo už nám asi neunikne, ale vyhráno ještě nemáme. Dnešní výhra by měla být impulsem k další práci. Klukům jsem říkal, že teď s příchodem play off teprve začíná ta pořádná práce.

Fotogalerie