HCB Karviná
Zápasy
čt 1.11.2018 |

V divoké přestřelce jsme přetlačili Frýdek Místek

Zápasové menu

Dlouho vyrovnané utkání ve kterém padlo sedmdesát sedm branek jsme nakonec v druhém poločase rozhodli v náš prospěch.

Domácí neprohráli tři utkání v řadě, když si připsali i cenné skalpy Dukly a Zubří. Nedal se tak čekat jednoduchý zápas. Ostatně to se v letos maximálně vyrovnané extralize nedá čekat nikdy.  

Hned od začátku se na obou stranách hráči v útoku velmi snadno prosazovali přes nedůrazné obrany. To předznamenalo vlastně průběh celého utkání. Obrany neměly svůj den a tím to neměli jednoduché ani brankáři za nimi. Nakonec se tak zrodil brankově nejbohatší výsledek letošního průběhu Strabag rail extraligy.

Na straně domácích se nejčastěji o změnu skóre staral kanonýr Petrovský, který se v prvním poločase trefil hned šestkrát. Naopak o branky v domácí síti se nejvíce přičinili Monczka se Zbránkem. 

První poločas byl velmi vyrovnaný. Nikdo ze soupeřů nedokázal odskočit na více než dvě branky. Po první půli svítil na světelné tabuli stav 17:18 v náš prospěch.

Vstup do druhé půle nám vyšel parádně. Hned v první minutě se dvěma brankami v řadě blýskl Honza Zbránek a my tak rázem vedli poprvé v utkání o tři branky. A tento náskok jsme pak udržovali v podstatě až do konce. Ale obraz hry se vlastně vůbec nezměnil. Na obou stranách padaly branky velmi snadno. Zhruba osm minut před koncem nastoupil do naší branky Petr Mokroš. Připsal si tři zákroky a hráči v poli toho dokázali využít k rozhodujícímu trháku.  V  54. minutě jsme vedli o čtyři branky (34:38) a krátce na to dokonce o šest. O vítězi tak bylo rozhodnuto. Poslední, tedy 41., branku dal z rychlého útoku dorostenec David Růža a připsal si tak svou první extraligovou trefu.

Hned tuto neděli 4.11. se utkáme v 10:30 v dalším regionálním derby s týmem HC Zubří. Srdečně Vás všechny zveme do naší haly. Přijďte nás podpořit v boji o další extraligové body. 

  

Foto: Jan Smekal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Musím pogratulovat Karviné k vítězství, které podle mě bylo zasloužené. Defenziva byla dneska slabší na obou stranách. Věděli jsme, co nás čeká. Předpokládali jsme, jak asi bude Karviná hrát. Nicméně někdy je to i o maličkostech a dneska to o maličkostech bylo. Měli jsme i trochu smůlu, protože jsme trefili hodně tyčí. Pokud jde o výkon gólmanů, tak víme, že jestli nám zachytají zázračně, jsme schopní vyhrát. Dneska se to ovšem nestalo. I když na druhé straně to bylo to samé. Výkonu brankářů dneska nebyly nijak kvalitní. Kdyby účinnost našich brankářů byla lepší proti střelám z křídel, mohlo to být obráceně a mohli jsme i vyhrát. Ostudu jsme rozhodně neudělali. Trápili jsme soupeře, ale na body to bohužel nestačilo.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
„Pro nás jsou důležité dva body. Měli jsme nějaký zásah do sestavy. Ten se projevil hlavně v obraně, která byla katastrofální. Sice jsme se dva dny připravovali na spojky Frýdku-Místku. Petrovského, Kocicha, Stracka, jejich křížení, ale stejně jsme si s nimi nedokázali poradit. Hráli jsme katastrofálně v obraně. To jsem trochu čekal. Chtěli jsme přestřílet Frýdek. To se nám povedlo. Dali jsme jednačtyřicet branek. Sice jsme jich šestatřicet dostali, ale přijeli jsme si pro dva body a ty máme.“