HCB Karviná
Zápasy
so 7.12.2019 |

Získali jsme dva body po vítězství nad Jičínem

Zápasové menu

Netradičně v sobotu dopoledne jsme hráli další utkání Strabag Rail Extraligy. Tentokrát jsme měli za soupeře HBC RONAL Jičín.

Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned na začátku jsme si udělali náskok pěti branek. V deváté minutě byl stav 6:1. Hosté dali svou druhou branku teprve ve 13. minutě. Naši hráči výborně dobře bránili a hosté se s pohyblivou agresivní obranou nemohli dlouho vyrovnat. V dalších minutách přišla ale pasáž, kdy se jsme se pro změnu nemohli prosadit my. Zahazovali jsme jednu šanci za druhou. Buď nepřesnou střelbou, nebo naše střely končily na Machalickém v brance hostů. Dlouhých šest minut jsme se střelecky odmlčeli a i proto se hosté vrátili do zápasu a v poločase byl rozdíl pouhé tři branky. 

ačátek druhé půle byl velmi podobný. Zahazovali jsme své šance a hosté drželi dlouho naději na vyrovnaný výsledek. Ve 48. minutě obdrželi hosté dvojnásobný trest a šli do čtyř. Jičínská lavička totiž vehementně protestovala proti vyloučení jejich hráče, až si vykoledovala také trest. Tuto výhodu jsme sice ještě nějak nevyužili, ale zanedlouho šli hosté dokonce do třech, když byl vyloučený jičínský Rychna. Ale i to nebylo ještě rozhodující. V těchto přesilovkách jsme dali jen jednu branku. O osudu utkání rozhodla až poslední čtvrtina utkání. To už jsme přece jen využívali nabídnuté šance a vytvořili si dostatečný náskok k tomu, že mohl náš asistent trenéra Michal Brůna poslat do hry i hráče z lavičky.

Další utkání Strabag Rail Extraligy, která je letos mimořádně vyrovnaná, budeme hrát v sobotu 14.12.2019 v 18 hodin v nedaleké Kopřivnici. Přijeďte nám fandit!    


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, asistent trenéra HCB Karviná: „Na fyzičku těžký zápas, protože do toho nahuštěného programu nám přišla ještě dvě lehčí zranění. Problém dnešního zápasu se jmenoval zahozené tutovky. Neudělali jsme si dostačující náskok, nemohli jsme Jičínu odskočit. Hlavním důvodem toho, že to neskončilo třeba o patnáct, bylo právě to, že jsme zahodili spoustu stoprocentních šancí. Jičín byl pořád na dostřel, rozdíl byl tak tři, čtyři branky a teprve v poslední čtvrthodince jsme si uklidňující náskok konečně udělali. V poslední desetiminutovce už tam šli mladí, aby se otrkali a sbírali zkušenosti. Úplně spokojený ale nejsem, protože tam udělali nějaké ztráty.."
Petr Mašát, trenér HBC RONAL Jičín:
„S Karvinou máme dost zkušeností z minulých sezon, takže víme, že jsme tady dokázali hrát i vyrovnaná utkání. Poslední dobou nás bohužel sužují zdravotní problémy, ať už jde o zranění či nemoci hráčů. Karviná asi sama nepodala výkon, jaký si představovala a mě jen mrzí, že jsme toho nedokázali využít. Přitom ještě do nějaké desáté minuty druhé půle to bylo otevřené, pak přišly momenty, které se mi moc nelíbily, zbytečnými chybami jsme soupeři nabídli lehké góly, byla tam vyloučení a Karviná toho využila."

Fotogalerie