HCB Karviná
Zápasy
ne 22.12.2019 |

Rok 2019 jsme zakončili vítězstvím nad Zubřím

Zápasové menu

Perličku v posobě posledního letošního utkání v podobě derby se Zubřím, nám připravil letošní los Strabag Rail Extraligy. A ta pro nás dopadla výborně!

Už před utkáním panovala v naší hale sváteční atmosféra. Částečně tím, že se plná hala těšila na tradiční derby se Zubřím, ale určitě také proto, že pro tento zápas připravil klub ve spoluprací s nemocnicí v Karviné pěknou akci. Kdo přinesl hračku nebo plyšáka věděl, že tím potěší malé pacienty z dětského oddělení zmíněné nemocnice. A to bylo patřičně poznat hned při příchodu do haly. Hodně lidí totiž právě drželo v dlaních hračky a těšilo se na přestávku, kdy je budou moct vhodit na palubovku. Ale nepředbíhejme...

Do utkání vstoupili naši borci skvěle. Jednak výborně bránili, když naše vysunutá obrana 1 - 5 pracovala opravdu dobře a nepouštěla hosty do šancí, a když si je hosté přece jen vypracovali, tak končily, na Perovi Mokrošovi v naší brance. Ten nastoupil do utkání jako první z našich golmanů a dobrým výkonem tentokrát ani Nema nepustil do branky.  Dařilo se nám i v útoku. Ze střední vzdálenosti hrozil zejména Radim Chudoba, který se parádně rozstřílel, a když hosté vysunuli obranu, tak se prosazovali po přesných přihrávkách na brankoviště naši pivoti. Ve třinácté minutě svítil na světelné tabuli stav 6:1 v náš prospěch. Dá se říct, že právě touto dobrou první čtvrthodinou jsme položili základ k pozdějšímu vítězství. Hosté samozřejmě zareagovali time outem a poté zabrzdili náš nástup. Pomalu a jistě začali stahovat. Do přestávky dotáhli na rozdíl pouhých tří branek. 

Po poločasové siréně přišel ten okamžik, na který mnozí fanoušci čekali. Byl totiž dát pokyn, že je možné vhazovat přinesené plyšáky na palubovku. A musím říct, že množství hraček a tím i fanoušků, kteří přijali výzvu a hračky přinesli, předčil naše očekávání. Patří Vám všem velký dík a zejména díky Vám budou mít děti z karvinské nemocnice, při své nemoci, aspoň nějakou radost.

Druhé dějství tohoto napínavého duelu připravilo pro plnou halu další super podívanou. Hosté ne začátku stáhli na 14:12, tedy na dvě branky. To byl ale nejmenší rozdíl ve skóre, který naši borci dovolili.  Třemi rychlými brankami mezi 37. a 39. minutou jsme navýšili na 18:13 a tento rozdíl jsme svoji dobrou hrou dokázali udržovat až do konce utkání. Tentokrát se tedy nekonalo, jak je se Zubřím obvyklé, žádné drama až do posledních sekund. Hráči si mohli v posledních dvou minutách užívat opět aplaus od stojící naplněné haly. 




Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, asistent trenéra HCB Karviná: „Chtěli jsme si hned na začátku vybudovat vedení, a to nám vyšlo. Zubřané pak ještě stáhli na dva góly, ale víc už ne. Takže se dá říct, že to bylo kontrolované vítězství. Nakonec to bylo o sedm a to je za poslední dva roky, co hosté posílili mančaft, asi největší rozdíl. Chtěli jsme vyhrát o víc, než jsme prohráli na podzim v Zubří, a to se povedlo."

Miroslav Jurka, křídlo HC ROBE Zubří:
„Karviná nám hned na začátku utekla. Věděli jsme, že to tady bude tvrdé, ale nepopasovali jsme se s tím a domácí trestali každou naši chybu. S jedním gólem za deset minut se vyhrát nedá. Já se dnes do střelby vůbec nedostal. Celou dobu u mě stál Zbránek, s tím nejde hrát."

Fotogalerie