HCB Karviná
Zápasy
ne 1.3.2020 |

Padli jsme v Hranicích

Zápasové menu

I ve dvacátém kole pokračovaly naše nevýrazné výkony z poslední doby a nechali jsme oba body na palubovce Hranic.

Domácí bojují o postup do play off a začali podle toho s patřičným nasazením. Na naší straně bohužel to nasazení mnohdy chybělo a do velké míry jsme tak domácím utkání zjednodušili. V posledních kolech tak necháváme body právě soupeřům, kteří jsou na hranici postupu do play off. My bohužel zbytečně ztrácíme body a unikají nám příčky nejvyšší. Momentálně jsme na čtvrtém místě a pouhý bod za námi je Kopřivnice. 

Domácí se ujali vedení v utkání v podstatě hned od začátku, když se prosadil náš odchovanec Mucha. Vůbec v celém utkání nás velmi trápili naši odchovanci. Vždyť právě Mucha společně s Mlotkem a Piwkem dali dohromady šestnáct branek. Tak to ale bývá skoro vždy, když proti nám hrají naši bývalí hráči. Vybičují se k výbornému výkonu.

Během dvaceti minut si domácí vybudovali náskok pěti branek. Vedli 10:5 a nám se nedařilo jejich náskok snížit. Po celou dobu byli domácí o krok napřed a vůbec nás nepustili do vedení. Ani druhý poločas nepřinesl žádný zvrat a Hranice měly k dobru náskok čtyř až pěti branek. Nepomohly změny obranných systémů, střídání brankářů ani hráčů v poli. Domácí tak vyhráli bohužel zaslouženě a nám nezbývá, než se maximálně zkoncentrovat na zbývající dvě kola základní části, ať nakonec nepřijdeme i o umístění v první čtyřce, které zaručuje začátek play off na domácí palubovce. A také samozřejmě na to, abychom se dostali do lepší formy před startem play off a také před čtvrtfinále Challenge Cupu s Duklou Praha.

Příští utkání bude velmi těžké – hostíme v televizním utkání dne 10.3.2020 na domácí palubovce obhájce titulu Talent Plzeň    


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Před zápasem jsme byli trošku pesimističtí, protože je zraněný Menšík s Andršem a nemocný Indrák. Spojek jsme dneska moc neměli, tak jsme si pomohli Markem Tůmou. Věděli jsme, že dnešní zápas bude o obraně a o srdíčku. Kluci v obranné fázi podali jeden z nejlepších výkonů. Co už jsme neubránili, to Pepa Kučerka pochytal. Musím pochválit i útočnou fázi, protože tak produktivní střelbu jsme neměli za celou sezónu."

Michal Michalisko, trenér HCB Karviná: „Z této situace se opravdu musíme dostat před play-off. Na tréninku trénujeme a vypadá to výborně. Pak přijdeme do zápasu a děláme takové školácké chyby, jako kdybychom se báli. Prostě se musíme dostat do pohody, ve které jsme byli. To, co se nám děje v posledních zápasech kromě poháru, je opravdu špatné.“