HCB Karviná
Zápasy
ne 29.11.2020 | Martin Ruščin, Karvinský deník

Tady není Rumcajsovo! Baník v Jičíně dominoval

Zápasové menu

Ve šlágru kola jsme potvrdili pozici favorita a po vysoké výhře 29:18 v Jičíně si upevnili vedení v tabulce.

Ke dvěma bodům vykročili v Rumcajsově rodišti už během první půle, po které vedli rozdílem solidních šesti branek. Fungovala jim především defenziva, neboť dostat na palubovce Jičína za poločas jen deset gólů, a ve druhém dokonce jen osm, to klobouk dolů.
Trenér Baníku Michal Brůna se přitom soupeře obával. Oprávněně. Jičín začal sezonu výborně, v Karviné prohrál jen o gól a měl nejlepší obranu ze všech, když nepočítáme Brno, které mělo o dva zápasy méně. Právem okupoval třetí místo tabulky.
„Bývá tam vždy nevyzpytatelná půda, navíc Jičín hraje doma precizně, a k tomu ještě naposledy doma prohrál s Plzní, takže to chtěl jistě proti nám napravit,“ uznal Brůna. Své svěřence však takticky připravil na výbornou a ti nedali soupeři šanci. Vedli od začátku do konce.

„Moc se neprosazovali přes naši obranu 1-5,“ postřehl Brůna. Hlavně však Jičínu odešel rychlý protiútok, který mají skvěle propracovaný. „Dohodli jsme se s pivoty, že když nebudou stíhat vystřídat, budou se vracet rovnou do obrany. Moc jsme tedy nestřídali, většinou tak jednoho chlapa,“ přibližoval Brůna.

Výtečně zachytal Marjanović v bráně, celá defenziva fungovala a karvinský trenér pochválil celý tým za solidně odvedenou práci. „Dá se říct, že nám zahrály všechny posty, od brankáře, přes pivoty ke spojkám, křídla se také prosazovala a zase si mohli zahrát i mladí. Cesta domů byla příjemná,“ pochvaloval si Michal Brůna.

Od pondělí se už tým zaměří na dalšího soupeře, kterým budou v neděli doma Hranice s exkarvinským trenérem Jaroslavem Hudečkem.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Dnes jsme narazili na velice silný tým Karviné. V úvodní čtvrtině utkání se nám dařilo přehrávat aktivní vysunutou obranu hostí, drželi jsme poměrně vyrovnaný stav, ovšem podobně jako před týdnem s Plzní, jsme nechali soupeře odskočit v poslední desetiminutovce prvního poločasu na vícebrankový rozdíl. Karviná v současné síle už si to vedení ve druhém poločase pouze hlídala a zaslouženě zvítězila.
Michal Brůna, trenér HCB Karviná:
„Pro nás utkání dopadlo výsledkově výborně. S Jičínem jsou to vždycky těžké zápasy, zejména pokud hrají hráči Jičína doma. My jsme se na ně ale poctivě připravili a kluci dnes podali velmi dobrý výkon.“