HCB Karviná
Zápasy
ne 12.9.2021 | Redakce

Ve druhém kole extraligy jsme přehráli Duklu Praha

Druhé kolo extraligy a první utkání zápas na naší palubovce je za námi. Výrazně jsme porazili Pražskou Duklu a připsali jsme si další dva cenné body.

Do utkání jsme utkání vstoupili o poznání lépe než hosté. Střelecký zápis zápasu otevřel navrátilec do naší sestavy Honza Sobol, který si připsal branku za Baník po dlouhých patnácti letech. Naposledy se totiž na náš klub prosadil 3. 12. 2006 do sítě Třeboně, která tenkrát hrála extraligu.

Šůstek sice vzápětí dokázal kontrovat, ale to bylo vlastně naposledy, co Dukla držela nerozhodný stav. Ve 13. minutě byl stav už 8:2 pro nás a kráčeli jsme za druhým letošním vítězstvím. Dařilo se nám v postupném útoku, když branky padaly ze všech postů. Hosté střídali obranné systémy, ale ke zvratu v utkání to nevedlo. V naší brance výborně chytal Petr Mokroš, který tentokrát dostal důvěru hned od začátku utkání, a před ním spolehlivě fungovala obrana.

Vytvořený náskok si hráči udržovali vlastně po celý zbytek zápasu a s blížícím se koncem jej ještě zvýraznili. Poslední desetiminutovku jsme vyhráli poměrem 5:2 a navýšili jsme tak svůj náskok na konečných jedenáct branek.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Dukla se v zápase dlouho držela na dostřel nějakých 4 – 6 branek a to nám pořád nedávalo nějaký klid do koncovky zápasu. Nakonec se definitivně rozhodlo zhruba ve 45. minutě, kdy jsme odskočili na sedm, osm branek. V prvním poločase Dukla často střídala obranné systémy a nám vždycky trochu trvalo se tomu přizpůsobit a nemohli jsme se pořádně dostat do tempa, což se podařilo až v druhém poločasu. Jsem rád, že si znovu zahráli všichni a samozřejmě za zisk dvou bodů.“

Michal Tonar, trenér HC Dukla Praha:„Karviná proti nám odehrála opravdu povedené utkání, výsledek je asi krutý, ale domácí vyhráli zaslouženě. My se snažili něco dělat s obranou, i tak jsme dostali třicet gólů, a to je zkrátka špatně. Ani v útoku to nebylo ono, když jsme dali jen dvacet gólů. Karviná se mohla opřít o dobrý výkon brankáře, my musíme být příště v koncovce agresivnější. Jsme mladý tým, znovu složený, asi nám to bude ještě chvíli trvat.”

Jan Sobol, křídlo HCB Karviná: „Já se na ten zápas moc těšil, ale přiznám, že přece jen před zápasem nervozita byla, nespalo se mi úplně dobře. Hrát doma po tolika letech… V momentě kdy začala rozcvička to ze mě spadlo. Dal jsem hned první branku z nelehké situace a to na sebevědomí hodně pomůže. Vyhráli jsme o jedenáct branek, tak co víc si přát. Byla parádní atmosféra, jako tady v Karviné vždy bývá a tak jsem si spolu s mančaftem opravdu užil.“

Fotogalerie