HCB Karviná
Zápasy
ne 19.12.2021 | Redakce

Vítězná extraligová tečka roku 2021

Zápasové menu

Na palubovce Jičína jsme potvrdili své vedení v tabulce extraligy a ukončili jsme letošní extraligu ziskem dvou cenných bodů. A utkání to nebylo nijak lehké.

Do letošního posledního extraligového zápasu jsme vlétli výborně. Vedení o tři branky nám rychle zajistili Patzel, Skalický a Nantl. Na tabuli tak svítilo skóre 0:3 v náš prospěch. Radost z dobrého vstupu do utkání trochu zkazilo zranění Soláka. Ten si při souboji v obraně poranil prst, ale podle pozdějších slov trenéra Brůny by zranění nemělo být vážné a nemělo by ohrozit Dominikův start na blížícím se Euru v Bratislavě.

Jičínští postupem času srovnali hru, podařilo se jim snížit stav a ve 13. minutě dokonce srovnával Aleš Dolejší na 5:5. Ale to bylo v utkání naposledy, kdy bylo srovnáno. Vzápětí jsme si totiž vedení vzali zpět a trpělivou hrou jsme, i přes absenci Soláka, před koncem poločasu utekli domácím na rozdíl pěti branek, když na 10:15 pro nás zvyšoval těsně před klaksonem Vojta Patzel.

Druhý poločas byl dlouho dost vyrovnaný a branky přibývaly stejně na obou stranách. Rozdíl ve skóre se tak nijak moc neměnil. Udržovali jsme si náskok 3 – 4 branky a nepouštěli domácí do kontaktu. To trvalo zhruba do 50. minuty ale pak domácí přece jen dokázali snížit. Za stavu 22:25 proměnil sedmičku Krahulec a vzápětí skóroval Šulc a náskok byl pouze jednobrankový. Na to reagovali svými brankami Patzel s Užekem a vedení pojistili. Šanci na zisk bodu, měli domácí ještě v 58. minutě když Krahulec zahrával další sedmimetrový hod. Zdramatizování, ale odmítl svým zákrokem Marjanovič a poslední minuty už jsme zvládli lépe než domácí.

Z posledního letošního extraligového utkání jsme si tedy odvezli oba body a nadále zůstáváme v extralize první. Za námi je s dvoubodovou ztrátou Plzeň, která v pátek v TV utkání suverénně porazila Lovosice.

Do svátků nás čeká ještě semifinále Českého poháru na palubovce Plzně. To se bude hrát ve středu 22. 12. 2021. Druhé semifinále mezi Novým Veselím a Lovosicemi se bude hrát až v novém roce – 26. 1. 2022.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Minulý týden jsme nehráli, protože tým Brna byl v karanténě. Nicméně na intenzitě nám to nic neubralo, vyplnili jsme pauzu tréninkem a neuškodilo nám to. Výhra v Jičíně se vždy počítá. Musím přiznat, že soupeř předvádí lepší hru, než odráží jeho bodový stav. Neměli jsme to snadné, ale dá se říct, že jsme průběh utkání měli pod kontrolou.“

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: „Svátek pro jičínskou házenou, přijela k nám Karviná. Mrzí mě, že nebyla plná hala, ale je doba jaká je a kluci taky nemají moc dobré výsledky, ale přesto bych očekával větší podporu od fanoušků. Po prohraném zápase by trenér asi neměl být spokojený, ale já mám radost, že se nám podařilo splnit to, co jsme si v přípravě na utkání řekli a že hráči splnili skoro všechny pokyny. Samozřejmě nám v sestavě chyběli nějací hráči, proto byla větší cirkulace, aby našim hráčům nedošly hned síly a byli schopni Karviné vzdorovat po celou dobu zápasu.“