HCB Karviná
Zápasy
čt 24.2.2022 | Redakce

Zvládli jsme dohrávku 14. kola v Brně

Zápasové menu

Brno, které má v únoru dobrou formu a bylo na vítězné vlně po důležitých výhrách v Lovosicích a doma s Novým Veselím, nebylo v žádném případě lehkým soupeřem. Už v předzápasových prognózách čekal trenér Brůna těžký zápas.

A to se plně projevovali hned od začátku zápasu. Domácí se záhy ujali vedení. Po pěti minutách vedli 4:1. naši hráči s problémy hledali příležitost k zakončení a když už se do něj dostali, tak narazili na výborně chytajícího bavlnku v brance domácích. Dlouho se dokázali prosazovat pouze Patzel se Solákem, naši dlouhodobě nejlepší střelci.

O prvních osm branek v síti Brna se podělili právě jen oni dva. Až v koncovce poločasu se k nim přidal Užek a Fulnek s Růžou. Posledně jmenovaný snižoval na poločasový výsledek 13:12 v náš neprospěch. Podařilo se nám tak korigovat až čtyřbrankové manko na přijatelnější rozdíl pouhé jediné branky.

S nástupem do druhého poločasu jsme zlepšili koncovku, ke spojkám se přidala i křídla a zhruba patnáct minut jsme se s domácími přetahovali o vedení. V naší brance se rozchytal Mokroš, zlepšili jsme obranu 1 – 5 a v poslední čtvrtině jsme přece jen potvrdili roli mírného favorita. Vytvořili jsme si trpělivou hrou náskok pěti – šesti branek a ten jsme dotáhli až do konečného hvizdu.

Počtem odehraných zápasů jsme tak dorovnali Plzeň a tím jsme se vrátili na první místo tabulky s pouhou jednou porážkou (13.11.2021 v Lovosicích).

S blížícím se koncem základní části tak začíná být zřejmé to, že právě s Plzní se budeme přetahovat o první místo před startem Play off.

Do Brna v rychlém sledu pojedeme ještě jednou, protože už v sobotu 25.2.2022 v 11:30 nás na své palubovce budou hostit poslední Maloměřice.

Náš program do konce základní části:

so 26. 2. 2022 11:30 SHC Maloměřice Brno - HCB Karviná

st 2. 3. 2022 18:00HCB Karviná - Pepino SKP Frýdek-Místek

so 5. 3. 2022 18:00 HCB Karviná - Lovci Lovosice

so 12. 3. 2022 18:00Talent tým Plzeňského kraje - HCB Karviná


Foto: FB SKKP Brno

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Těžký zápas, který jsme s rozjetým Brnem předpokládali. V prvním poločase už u nás skoro hořelo, když jsme prohrávali o čtyři branky a nebyli jsme schopni ani z vyložených šancí překonat brankáře Brna. V druhém poločase jsme zlepšili koncovku a Brno začalo mít problémy s naší obranou 1:5 a s dobře chytajícím Mokrošem. To jsme nakonec zužitkovali k zisku dvou důležitých bodů."