HCB Karviná
Zápasy
ne 3.4.2022 | Redakce

Čtvrtfinále jde do čtvrtého zápasu.

Zápasové menu

Série se přestěhovala do Kopřivnice a na její palubovce se hrálo třetí utkání. Stav byl 2:0 pro nás, a tak jsme měli tenisovou terminologií řečeno, první mečbol. Tentokrát jsme ale odešli těsně poražení a série tedy byla prodloužena do čtvrtého zápasu.

Do utkání jsme vstoupili dobře, lépe než domácí. Skalický otevřel střelecký zápis utkání a dostali jsme se tak do vedení a to jsme navyšovali. Přesnou mušku měl zejména Vojta Patel, který zvyšoval v třinácté minutě na 8:4 v náš prospěch. Poté se dostali do hry více domácí. Udělali jsme pár chyb v útoku a domácí je přes naši obranu, která nebyla tak kompaktní jako v prvních dvou duelech, trestali. Domácí Grizelj snižoval v 17. minutě na 8:9 a náskok byl pryč. Sice jsme si pořád udržovali vedení, ale to bylo velmi těsné. Do šaten jsme šli s náskokem dvou branek, když poslední branku zaznamenal pár sekund před jejím koncem Honza Užek.

S nástupem do druhého poločasu to už vypadalo, že si přece jen dokážeme vytvořit uklidňující náskok. Dvakrát za sebou skóroval nejlepší střelec utkání, Vojta Patzel. Domácí ale dokázali opět kontrovat a mezi 37. a 39. minutou šňůrou čtyř branek šli dokonce poprvé do vedení 22:21. Poslední čtvrtina utkání byla velmi vyrovnaná a s blížícím se koncem měli naopak blíže k vítězství domácí. Znovu jsme udělali chyby v rozehrávce a kopřivničtí je trestali. Byli tak vždy o branku napřed a toto nejtěsnější vedení dokázali dotáhnout až do vítězného konce.

Odveta je na řadě v neděli 3. 4. 2022 v novém čase – 20:15 hodin. Utkání totiž bylo operativně zařazeno do programu vysílání stanice ČT Sport a bude se vysílat přímým přenosem.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Gratuluji Kopřivnici k bojovnému výkonu. My jsme dnes prohráli naší obranou, která nebyla tak kompaktní, jak byla v minulých dvou zápasech. V našem útoku musí vzít na sebe střeleckou zodpovědnost i jiné spojky a ne jen Vojta Patzel. Hlavně se nesmíme z toho podělat a s čistou hlavou v neděli znovu pojedeme do Kopřivnice pro vítězství. Děkujeme fanouškům za podporu, hráli jsme jak doma. V neděli jim to musíme vrátit.“