HCB Karviná
Zápasy
čt 19.5.2022 | Redakce

Druhé utkání finále v Plzni jsme nezvládli a stav série je 1:1

První utkání finálové série v domácím prostředí jsme v sobotu zvládli na jedničku a tak jsme jeli do Plzně dobře naladěni. Nicméně na palubovce Plzně jsme odvetu příliš nezvládli, domácí nám porážku oplatili a v sobotu nás čeká v domácí hale velmi důležité utkání. Rozhodne se v něm, kdo bude mít na své straně výhodu mečbolu do čtvrtého utkání. Budeme to my nebo naopak hosté z Plzně? Přijďte nás podpořit a pomoci nám k tomu, aby výhoda byla na naší straně.

Zajímavá situace se odehrála při zahajovacím ceremoniálu, když selhala zvuková technika v plzeňské hale a hymna hrála velmi potichu. Situaci zachránil karvinský kotel, který ji celou zazpíval a prezentoval se tak ve výborném světle.

Poté už se začal odehrávat druhý zápas finálové série. Naši hráči začali opět dobře a brzy jsme se ujali vedení. Nicméně to netrvalo tak dlouho, jako v prvním domácím duelu. Stav 2:5 v náš prospěch stanovil v šesté minutě Vojta Patzel. Za domácí dokázal kontrovat zejména Stehlík, který se sám postaral o první čtyři branky, když mu naše obrana nechávala příliš mnoho prostoru. A to dokázal tento zkušený hráč bez problémů využít. Poté, co Patzel neproměnil v deváté minutě sedmičku, srovnal za domácím Petr Linhart. V následujících minutách pokračoval boj o každou branku. Ve 21. minutě snižoval na rozdíl jediné branky Honza Sobol, ale poté neproměnil Patzel druhou sedmičku a domácí se nám začínali vzdalovat.

Je třeba říct, že tentokrát byli domácí agresivnější v obraně než my a hráli s velkou chutí. Nám naopak důraz a spolupráce v obraně trochu chyběl a to příliš nepomohlo našim brankářům. Domácí si tak vypracovali před koncem poločasu čtyřbrankový náskok, který dvě vteřiny před koncem korigoval na poločasový rozdíl tří branek ve prospěch domácích náš nejlepší střelec v tomto utkání, Honza Sobol.

Zmíněný náskok tří branek vydržel zhruba do 40. minuty. Drželi jsme tak naději na zlom, ale hra pořád nebyla taková, jako by si fanoušci, a určitě ani hráči, představovali. Dobře hrající obrana domácích, a za ní výborně chytající Šmíd, byli proti tomu, aby se nám dařil nějaký zvrat vývoje. Spíše opak byl pravdou. Domácí získávali větší náskok a s blížícím se koncem bylo jasné, že série se k nám do Karviné přesune za stravu 1:1. Trvá tak letošní status quo, že domácí svá utkání zvládají a platí tak staré rčení „můj dům, můj hrad“.

Věříme, že to potvrdíme i v sobotu u nás, a vybojujeme si mečbol před čtvrtým utkáním, které se bude hrát opět ve středu příští týden v Plzni.

K tomu aby se tak stalo, můžete pomoct i Vy, naši věrní fanoušci – přijďte nás v sobotu povzbudit a vytvořit skvělou atmosféru. Vidíme, že vstupenky v předprodeji rychle mizí a tak neváhejte, a kupte si i tu svou!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Sobol, křídlo HCB Karviná: „Čekali jsme, že to bude daleko těžší zápas než ten první, dneska do něj vstoupila lépe Plzeň a udělala si tří - čtyřbrankový náskok. Nám se to ve druhé polovině už nepodařilo dotáhnout. Dnes rozhodla obrana, nepomáhali jsme si, nehráli jsme spolu, nezavírali jsme to. Plzeň je výborná jeden na jednoho a to byla voda na její mlýn. Musíme se poučit z chyb každý zápas je jiný. Moc děkujeme fanouškům, je neuvěřitelné, že jich přes celou republiku přijelo tolik, v Karviné skvělou atmosféru máme a teď byla i tady. Jen škoda, že takových zápasů není v lize více“.

Vojta Patzel, spojka HCB Karviná: Nehráli jsme dobře, v obraně jsme byli pasivní a málo agresivní. V útoku jsme vytvořili šance, ale neproměňovali je. Začalo to u mě, nedal jsem dvě sedmičky. Jako lídr bych měl trochu jinak hrát ty finálové zápasy. Beru to dneska z větší části na sebe. Musíme se na dnešní zápas znovu podívat, rozebrat si to a určitě zlepšit celkově nasazení, bojovnost a nedělat zbytečné chyby.“

Fotogalerie