HCB Karviná
Zápasy
so 5.10.2024 | Redakce

Skvělá generálka na Evropu! Karviná v derby smetla Frýdek-Místek

Zápasové menu

Páteční derby mezi Karvinou a Frýdkem-Místkem suverénně ovládl Baník. Ten na domácí palubovce zvítězil vysoko 37:23.

Karviná to na Frýdek-Místek umí. Naposledy s tímto soupeřem prohrála v roce 2020, od té doby byla v derby pokaždé úspěšná. Hráči Pepina vstoupili do sezony domácí výhrou nad Plzní, jenže pak třikrát v řadě padli. A šanci neměli ani v Karviné.

Na první branku utkání se čekalo na konec třetí minuty, kdy se prosadil Skalický, jenž poté dával na 2:0. Hosté odpověděli Cholevou, když se ale v deváté minutě trefil Bajer, bylo to už 6:2.

Náskok Baníku postupně narůstal. Hostující kouč Valo zkusil domácí přibrzdit oddechovým časem, Karviná ale stále jasně kontrolovala hru. Několikrát se prosadil Blyzniuk, jenž byl, společně s Prašivkou, se sedmi góly nejlepším střelcem utkání.

Mezi 16. a 19. minutou karvinští házenkáři přidali čtyři góly v řadě a vedli už 13:5. Náskok i nadále narůstal a do kabin šel Baník s vedením o 11 gólů.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Frýdek-Místek dal sice v úvodních minutách čtyři branky za sebou, rozdíl ve skóre byl ale pořád vysoký. Hosté se nedokázali dostat blíže než na osm gólů.

Necelých devět minut před koncem to bylo 31:22. Následovala pasáž, během níž se postupně prosadili Kříštek, Prašivka, dvakrát Harabiš a znovu Křístek a rázem už to bylo o 14 gólů. Sérii domácích poté zastavil Škopek, poslední slovo měl ale půl minuty před koncem Prašivka, jenž upravil na konečných 37:23.

Karviná je i po pěti zápasech stoprocentní a zůstává v čele tabulky. Teď je před týmem trenéra Brůny další výzva – už v úterý ho v Maďarsku čeká v rámci Evropské ligy Tatabánya.

Foto: Jan Smekal

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici