HCB Karviná
Zápasy
před 2 dny | Redakce

Karviná v repríze finále porazila Plzeň, rozhodl skvělý závěr

Zápasové menu

Tak toto se divákům muselo líbit. Hráči Baníku doma v dramatickém utkání porazili rivala z Plzně, nad kterou Karviná zvítězila 34:29.

Náročný program házenkářů Karviné pokračuje. Minulý víkend nastoupili v Lovosicích, v úterý doma přivítali německý Flensburg a v sobotu před svými fanoušky vyzvali ve finálové repríze Plzeň.

Skóre utkání otevřel z prvního útoku Solák, na druhé straně ovšem zareagoval Bláha. Také druhou trefu domácích obstaral Solák, jenž nakonec byl s 13 góly nejlepším střelcem utkání. „Hraje ve skvělé formě," řekl na jeho adresu trenér Baníku Michal Brůna.

Do utkání po zranění naskočil i Jonáš Patzel, který se vrátil v dobré formě. „Jsem strašně rád, že ho máme zpátky. V rozhodujících momentech nám několikrát pomohl, v koncovce dal důležité góly," dodal karvinský kouč.

V první půli si ani jeden z týmů dlouho nemohl vytvořit žádný vyšší náskok a oba celky se střídaly ve vedení. Ve dvacáté minutě dával na 10:9 Užek a z dalšího rychlého útoku mohl zvýšit Patzel, ten ale napálil jen brankovou konstrukci. Plzeň srovnala z následné sedmičky, pak se ale postupně trefili Blyzniuk, Solák, Harabiš a Patzel a domácí rázem vedli 14:10.

Karviná se dostala do trháku, hosté však stihli zareagovat a do kabin šli se ztrátou dvou branek. Po změně stran byl obraz hry podobný jako v závěru prvního poločasu. V 36. minutě, za stavu 20:18 pro Karvinou, zastavil pokus Bláhy domácí gólman Košťálek, který mohl střelou přes celé hřiště zvýšit na rozdíl tří branek, jeho pokus se ale neujal a za chvíli bylo srovnáno.

Západočechům se tato pasáž hry dařila a patnáct minut před koncem vedli o dva góly. „Nedali jsme nějaké šance, navíc se nám nedařilo bránit jejich útoky," komentoval Brůna.

Znovu srovnáno bylo ve 47. minutě poté, co se prosadil karvinský kapitán Užek. Hosté potom ještě několikrát vedli o gól, Baník se ale soupeře držel a deset minut před koncem dával Patzel na 27:26. Utkání dospělo do dramatické koncovky, kterou rozhodly až poslední minuty.

V 56. minutě to bylo 29:29. Pak už ale karvinská obrana soupeři nic nedovolila. Nejprve se prosadil Solák, pak poslal do prázdné klece míč Harabiš, další dvě branky přidal Solák a skóre uzavřel Patzel. „Naše výhra o pět branek je pro Plzeň krutá, nevyvíjelo se to tak, že by měl být rozdíl takový. Postupem času jsme však zlepšovali obranu, až jsme jim na konci ubránili tři nebo čtyři útoky a to je zlomilo," uzavřel Brůna.

Další utkání Karviná odehraje v úterý od 18:45, kdy doma v Evropské lize přivá chorvatský celek MRK Sesvete.



Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici