HCB Karviná
Zápasy
so 19.12.2020 | Ivo Dudek

V těžkém zápase s Kopřivnicí jsme potvrdili první místo v tabulce!

Zápasové menu

Čekali jsme, že dnešní duel s Kopřivnicí nebude lehký. Ta má kvalitní kádr nabitý posilami z ciziny a tak jsme se měli na co těšit.

Hned od začátku začaly oba týmy hodně zostra. Zejména obrany byly velmi důrazné a útočníci to ani na jedné straně neměl vůbec snadné. Bylo vidět, že ani jeden ze soupeřů nechce dát ani metr palubovky zadarmo. Z toho vyplýval velký počet vyloučených na obou stranách a je třeba říct, že ani rozhodčí to neměli snadné. Emoce na palubovce byly totiž velmi časté a odehrával se velký počet osobních soubojů. Nebyla to žádná pohledná a kombinační házená, spíše to byl boj o každý míč. Jak se sluší na derby a jak vyplývalo z důležitosti zápasu. První polovina byla velmi vyrovnaná a až v její samotné koncovce se domácí utrhli na dvoubrankový rozdíl.

V druhém dějství jsme začali přece jen získávat malou převahu a ta se začala projevovat i ve vývoji skóre. Rozhodující náskok jsme si vybudovali mezi 39. a 44. minutou, když jsme skórovali čtyřikrát v řadě a utekli tak hostům z Kopřivnice na 20:15. Tento náskok se později ukázal jako rozhodující a hosté již nedokázali utkání příliš zdramatizovat, i když nic nezabalili a hrálo se na obou stranách nadále s velmi velkým nasazením.

Našimi tahouny se dnes opět stali Patzel se Solákem a k nim se tentokrát přidal Skalický, který překonával hostující gólmany opravdu pestrou koncovkou ze svého postu levého křídla. Vlastně celý tým dnes zasloužil za předvedený výkon pochvalu, a také ji po utkání obdržel z úst trenéra Brůny, který vyzdvihl výkon hráčů a celému týmu poděkoval za přístup a předvedený výkon.


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Soupeř si na nás po prvním vzájemném duelu, který vyhrál, věřil, ale my jsme zvolili stejnou taktiku jako tehdy. Mysleli jsme si, že je správná, drželi jsme se jí a vyšlo nám to. Šlo o to vydržet být trpěliví. Kopřivnice poslední dobou nemívá dobré druhé poločasy, my jsme na tom sice trochu podobně, ale dnes to vyšlo lépe pro nás. Bylo dobře, že jsme si nesli do druhé půle malinký náskok, super zachytal Nemo (brankář Marjanović) a ve druhé půli jsme už měli navrch.

Lubomír Veřmiřovský, trenér Kopřivnice: „V první půli šlo vidět, že jsme se drželi, byl to od nás solidní výkon, kde rozhodovaly jen detaily, které v náš neprospěch hrají dlouhodobě. Karviná na tom byla hlavně lépe psychicky, asi chtěla o trochu víc vyhrát. V obraně byl soupeř agresivnější. Sice jsme se ještě dotáhli na 16:15, ale jinak jsme se ve druhé půli neměli o co opřít. Útok nám moc nefunguje, obrana ještě jakž takž, ale v útoku jsme neměli nikoho, kdo by to vzal na sebe. Na 23 branek nejde v Karviné vyhrát, ofenziva prostě drhne a na to se musíme v zimě zaměřit. Když nastala vynucená pauza, netrénovali jsme, ale některé týmy ano a to nás teď dohání. My jsme do té korona pauzy hráli velice dobře, jenže po ní už se náš mančaft do toho nedostal. Zimní období proto chceme využít k dobití baterek a k tomu, abychom se dostali do psychické pohody, protože když po sérii nezdarů spadnete do špatné dynamiky, tak hlava přestane fungovat a je těžké se z toho dostat. “

Fotogalerie