HCB Karviná
Zápasy
st 22.12.2021 | Redakce

Naše pouť Českým pohárem skončila v semifinále v Plzni

Zápasové menu

Náročný podzimní program vyvrcholil dnes ve středu 22. 12. 2021 utkáním semifinále ČP na palubovce Talent týmu Plzeňského kraje. Utkání to nebylo vůbec jednoduché a museli jsme se v něm obejít o druhého nejlepšího střelce extraligy Vojtu Patzla.

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Měli jsme problém se prosadit v útoku a tak branky přibývaly spíše do naší branky. Je sice faktem to, že domácí se prosazovali zejména ze sedmimetrových hodů (v prvních deseti minutách 4x), ale to nic neměnilo na tom, že v 11. minutě byl stav 6:2 pro domácí a my museli pomýšlet na to, co změnit, abychom se dokázali na domácí dotáhnout. Sice jsme dokázali 2x kontrovat a snížit na 6:4, ale domácí znovu zabrali a v 18. minutě vedli dokonce rozdílem šesti branek 11:5. Potom ale přišly naše chvíle. Ve 20. minutě byl vyloučený domácí Šafránek a přesilovku a minuty po ní jsme dokázali využít ke vstřelení pěti branek v řadě. Snížili jsme tak na 11:10 a hned byla situace lepší. Bohužel jsme nedokázali vyrovnat a domácí tak do poločasu znovu navýšili na rozdíl tří branek.

Rozdíl tří až čtyř branek zůstával i ve druhém poločase. Až do 17. minuty, kdy snižoval opět na jedinou branku Fulnek (20:19). V těchto pasážích jsme vysunuli obranu na 2 -4, získávali jsme míče a právě díky tomu se dařilo snížit. Domácí poté reagovali hrou 7 – 6 a my byli nuceni opět obranu zatáhnout. Nicméně i při hře 7 – 6 jsme dokázali získat nějaké míče, ale měli jsme trochu smůly v koncovce. Nedařila se nám střelba do prázdné branky a ani přihrávky do brejků. Nepodařilo se nám tak, stejně jako v první půli, vyrovnat a domácí znovu navýšili skóre. V poslední desetiminutovce už se nám nepodařilo utkání zdramatizovat a domácí dovedli utkání do vítězného konce.

Mohli tak slavit postup do finále ČP. Její soupeř vzejde z druhého semifinále mezi Novým Veselím a Lovosicemi, které se hraje až 26. 1. 2022.

My se teď můžeme soustředit na European Cup a extraligu a také doléčit různé šrámy, které některé hráče teď limitují.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Věděli jsme, že při absenci Patzla budeme potřebovat 3-4 hráče kteří podají velmi dobrý výkon, což se bohužel nepovedlo. V zápase jsme měli trochu více smůly v odražených balonech. V 2. poločase jsme se dostali na dostřel jedné branky, ale Plzeň jsme nedokázali zlomit. Děkuji klukům za bojovnost, děkuji Solovi, že s takovým zraněním nastoupil a chtěl nám pomoct. Gratuluji Plzni a hlavně mladému Říhovi za skvělý výkon.“

„Bylo důležité, že jsme celý zápas šlapali. Krom pár malých výpadků, kdy jsme dostali tři góly za sebou, jinak to bylo dobré,“ řekl plzeňský brankář Karel Šmíd. Karvinská spojka Dominik Solák uznal, že Plzeň byla lepší. „Dneska se ukázalo, jak moc nám chybí Vojta Patzel, který bohužel nemohl hrát,“ litoval absence druhého nejlepšího střelce extraligy.