HCB Karviná
Zápasy
so 26.3.2022 | Redakce

Konečně je tady play-off. A vstup do něj dopadl na jedničku!

Zápasové menu

První utkání letošního play-off dopadlo parádně. Oba týmy hrály před naplněnou halou nadoraz a na konci utkání svítil na světlené tabuli 32:21 pro nás. Co víc si přát…

Oby týmy do utkání vletěly naplno, s velkým nasazením. To se záhy projevilo na ukazateli skóre. Brankové dostihy znamenaly to, že v páté minutě byl stav 5:5. Potom se přece jen více začaly koncentrovat obrany a brankostroj se na obou stranách zpomalil. Naše obrana se musela vypořádat s absencí jejího pilíře Dominika Soláka. Ten samozřejmě scházel i v útoku a tak na sebe museli převzít více odpovědnosti ostatní hráči. A to se dařilo.

V desáté minutě srovnával na 7:7 hostující Gřes a to bylo naposledy, co bylo na tabuli nerozhodné skóre. Další minuty totiž patřily nám. Šňůrou čtyř branek v řadě jsme utekli hostům na 11:7 a i díky výbornému výkony Nemanji Marjanoviće v brance náskok nadále narůstal. V sedmnácté minutě proměnil svou šanci Denis Harabiš, ale poté v obraně nešťastně došlápl a poranil si kotník. Do utkání už nezasáhl a naskočil Honza Sobol. Ve 22. minutě navyšoval Patrik Fulnek na 16:8 a poté až do konce poločasu přišla přece jen „klidnější“ pasáž, ve které se už příliš skóre neměnilo. Hosté v koncovce dvěma trefami korigovali na pětibrankový rozdíl, ale i ten nám sliboval velmi slušné vyhlídky k zisku prvního vítězství v sérii.

S nástupem do druhé půle se už nespustily stejné brankové hody jako na začátku utkání. Naši hráči měli zápas pod kontrolou a udržovali si uklidňující náskok pěti až šesti branek. Definitivní zlom přišel v polovině druhého poločasu. Hostující trenér Chrastina dostal za energické protesty proti rozhodnutí rozhodčích, při kterých vstoupil i do hřiště, dvojminutový trest a při naší přesilovce jsme dali čtyři branky. Nejprve proměnil Vojta Patzel sedmičku a poté třikrát během minuty proměnil Fulnek zisk míče brankou do opuštěné hostující svatyně a tím jsme definitivně pohřbili šance hostů na zisk utkání. Náskok už byl desetibrankový a o tom, že první utkání série vyhrajeme my, už nebylo pochyb.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Fotogalerie